B.V., 2020.11.19. | Jégkorong

Másfél hónap után, vasárnap ismét jégre lép az Erste Ligában az Opten Vasas HC. Az elmúlt időszakról és a DEAC elleni idegenbeli meccsről a csapat vezetőedzőjét, Ladányi Balázst kérdeztük.

Legutóbb október 6-án, hazai pályán a Gyergyói HK együttese ellen játszott a jégkorong Erste Ligában szereplő Opten Vasas HC együttese, akkor 4-2-re győzött. Utána viszont, mint oly sok más együttest, elérte a koronavírus-járvány, és többhetes kényszerpihenő következett. Így látja a helyzetet a vezetőedző, Ladányi Balázs.

- Hat hete játszott legutóbb tétmérkőzést a csapata. Mi történt azóta?

- Az október hatodikai meccs után az egyik játékosunk pozitív tesztet produkált, és mivel valamennyien kontaktszemélyek voltunk, mindenkit leteszteltünk a csapatból. Ez sajnos a játékosok többségénél pozitív eredményt hozott. A kötelező karantén után is kellett egy hónap, amíg a fertőzött játékosok visszakapták a versenyengedélyüket, hiszen meg kellett felelniük a kötelező kardiológiai vizsgálatokon, különben nagy kockázattal néztek volna szembe, komoly szövődmények is kialakulhattak volna. Múlt pénteken álltunk újra edzésbe.

 

 

- Mennyire viselte meg a játékosokat ez az időszak akár mentálisan, akár erőnlétileg?

- A legjobban a semmittevés viselte meg őket, sportemberekről van szó, nehezükre esik, hogy otthon üljenek mindenféle mozgás nélkül. Nagy köszönet jár a Vasas SC utánpótlásedzőinek, amiért a negatív tesztet produkált játékosaink az U21-es csapattal edzhettek, sőt a korukból adódóan néhányan meccset is játszhattak. Ami az erőnlétet illeti, sajnos nincs összehasonlítási alapom, hiszen mindenki egyszerre dőlt ki, most látom együtt a csapatot egy hónap után. Rosszabb ez, mint a nyári alapozáskor, mert akkor legalább aktív pihenőből jönnek vissza a játékosok, nem a semmittevésből. Nagyon bízom abban, hogy az egy hét alatt nagy mértékben tudunk faragni ezen a lemaradáson, hozzátéve, hogy csodát nem kell várni. Ha pozitívumot szeretnék keresni, talán jobb is, hogy mindenki egyszerre dőlt ki. Nem pedig ötösével estek ki a játékosok, hogy közben a másik tizenegynéhány emberünket csapágyasra járassuk.

 

 

- Mennyire volt elégedett a csapat eddig lejátszott négy mérkőzésével?

- Kicsit fájóak az eredmények, mert a pontjaink száma nem tükrözi azt, amit letettünk a jégre. A három verseséget topcsapatok ellen szenvedtük el, és közel voltunk az ellenfelekhez, a MAC ellen kaptunk ki egy kicsit simább mérkőzésen. A negyediken a Gyergyó ellen viszont győztünk, jó lendületben voltunk, és akkor következett ez a hosszabb megszakítás.

- Másfél hónap után, vasárnap mi várható a jelenleg a tabella második helyén álló DEAC otthonában?

- Megpróbálunk majd nagyon taktikusan játszani, ha ez sikerül, akkor lehet esélyünk egy szoros mérkőzésre, akár pontszerzésre is. De bármi benne van a pakliban. A DEAC jelenleg az egyik legjobb formában lévő csapat a ligában, jól átvészelték eddig a vírusidőszakot, lendületben vannak. Láttuk, ahogyan az Újpest is beleszaladt egy súlyos vereségbe az otthonukban.

Vasárnap 18:30-tól tehát Debrecenben lép pályára az Opten Vasas HC. 


Hirdetések