Jenkei Dániel, 2020.11.16. | Úszás

A vasasos Bujdosó Zsombor és Cserfalvi Olaf 4-4 aranyérmet szerezve uralták az úszók serdülő országos bajnokságát, edzőjükkel Lőrinczi Györggyel értékelünk.

A Tüske-uszodában rendezték az úszók országos serdülő és ifjúsági bajnokságát az elmúlt napokban. A covid-helyzet miatt a szokásostól eltérő formában, hiszen csak időfutamokra került sor, így már délelőtt eldőltek a helyezések.

A serdülők küzdelmei kapcsán igazán nem lehet ok a panaszra, hiszen a Vasas SC nyerte a klubok közti pontversenyt 8 aranyéremmel, 2 ezüstéremmel és 5 bronzéremmel. Valamennyi dobogós helyen Lőrinczi György tanítványai végeztek, akit elsőként arról kérdeztünk, hogy titkon számított-e ilyen dominanciára:

- Azt éreztem, hogy jól fognak úszni a versenyzőim, de azért ez az eredményesség felülmúlta a várakozásaimat, így nagyon boldogok vagyunk. Ráadásul mindezt úgy értük el, hogy délelőtt kellett csúcsformában úszni, bár itt rögtön hozzáteszem, hogy már annak is örülni kell, egyáltalán megrendezhették a versenyt. Emellett kéztörés miatt hiányzott az a Csajkov Valentin, aki minden bizonnyal további aranyérmekkel gyarapította volna a kollekciónkat. Bodó Kittivel közösen nagyjából egy éve indultunk el egy új stratégia mentén, amely során mindenkit felmértünk a testtömege és az izomzata alapján, és ennek megfelelően állítottuk össze az egyénekre szabott edzésprogramot, sőt, akár a versenyzők étrendjét is. Mindez kulcsfontosságú, hiszen már rég nem ott tartunk, hogy csak a vízben dőlnek el a helyezések…

 


Bodó Kitti és Lőrinczi György

 


A nyolc bajnoki címen Cserfalvi Olaf és Bujdosó Zsombor osztoztak egyenlő arányban, egyértelműen ők voltak a serdülő bajnokság kiemelkedő egyéniségei. Edzőjük így beszélt róluk:

- Ők a lehető legjobb alanyok egy edző számára, páratlan párosként tudom őket aposztrofálni, akik a parton barátok, a vízben viszont minden egyes edzésen háborút vívnak. Mondanom sem kell, hogy milyen módon tudják így motiválni és húzni egymást. Egyszerűen nem létezik számukra olyan, hogy lehetetlen edzői kérés… Olyan időket úsztak, amivel az ifi bajnokságon is érmeket nyertek volna, ráadásul mindezt délelőtt, és többször csak 10-15 perceket pihenve a számaik előtt. A formájuk feltétlenül biztató az ifjúsági Európa-bajnokságra nézve, amelyen nemcsak jövőre, hanem még 2022-ben is részt vehetnek majd.


A serdülő lányoknál Gyurinovics Lili tett hozzá két bronzot az éremkollekcióhoz, Lőrinczi György pedig a következőket mondta el ennek kapcsán:

- Lili idén szeptemberben kezdte a középiskolát, rengeteg van még benne, hiszen még 15 éves sincs. Kifejezetten fekszik neki a középtáv, és egyértelmű célunk, hogy jövőre már ő is felnőjön a fiúkhoz.

 


Serdülő érmeseink edzőjükkel


Érdekességként meg kell említenünk még azt is, hogy a vasasos Gyurinovics Fanni, aki már felnőtt korú versenyző, kapitányi engedéllyel úszott egy 100 gyorsot a bajnokság keretein belül. A teszt jól sikerült, hiszen három és fél év után sikerült egyéni csúcsot javítania. Mindez azt jelenti, hogy ezen a távon jelenleg ő a legjobb olimpiai b-szintes magyar versenyző, ami igencsak biztató a váltóban való tokiói részvétel tekintetében.


- Nagy köszönet jár a Vasasnak, Markovits László elnök úrnak és Polgár-Veres Árpád sportszakmai elnökhelyettesnek, akik bizalmat szavaztak a csapatomnak. Szeretnénk mindezt a továbbiakban is hasonló eredményekkel meghálálni. Emellett mindenképpen kiemelném Bodó Kittit, akivel a közös, minden részletre kiterjedő csapatmunka eredményei ezek a sikerek – tette hozzá zárásként Lőrinczi György.

 

Az azonos helyszínen zajló ifjúsági bajnokságon Dr. Egressy János tanítványa, Molnár Nóra ért el döntős helyezéseket egyéniben, emellett a váltóink is szépen helytálltak sok esetben az idősebbek között is, Lőrinczi György, Dr. Egressy János és Dr. Szabó László tanítványainak köszönhetően.



Az ifibajnokságon 5. helyezett 4x200-as gyorsváltónk (Kovács, Bujdosó, Pintér, Cserfalvi)

 

Vasasos eredmények
Országos Serdülő Bajnokság
Bujdosó Zsombor (1. hely: 100 mell, 200 mell, 200 vegyes, 400 vegyes, 2. hely: 400 gyors, 4. hely: 200 gyors)
Cserfalvi Olaf (1. hely: 100 hát, 200 hát, 100 pillangó, 200 pillangó, 2. hely: 50 pillangó, 3. hely: 200 vegyes, 400 vegyes, 50 hát)
Gyurinovics Lili (3. hely: 100 gyors, 200 gyors, 4. hely: 200 vegyes, 50 gyors)
Pajor Eszter (7. hely: 50 hát, 8. hely: 200 hát)
Tumbász Noel (8. hely: 200 mell)
Bősz Anna (8. hely: 1500 gyors)

Országos Ifjúsági Bajnokság


Molnár Nóra (5. hely: 200 gyors, 400 gyors, 7. hely: 200 hát, 8. hely: 100 hát)

5. Vasas SC 4x200 gyorsváltó (Bujdosó Zsombor, Cserfalvi Olaf, Kovács Róbert, Pintér Áron)
6.Vasas SC 4x100 + 4x200 gyorsváltó (Bányai Borka,  Gyurinovics Lili, Molnár Nóra, Vákár Mira)
7. Vasas SC 4x100 vegyesváltó (Bujdosó Zsombor, Cserfalvi Olaf, Gulyás Marcell, Tumbász Noel)
8. Vasas SC 4x100 gyorsváltó (Bujdosó Zsombor, Cserfalvi Olaf, Kovács Róbert, Pintér Áron)

Hirdetések