Jenkei Dániel, 2020.11.11. | Vízilabda

A bajnoki címvédő otthonában játszik szerda este a Népligetben a koronavírus miatt megtizedelt A-Híd VasasPlaket. Vad Lajos vezetőedző sem lehet ott a meccsen, de nyilatkozott honlapunknak.

Mint ismeretes, a Magyar Vízilabda Szövetség hétfő óta nem engedélyez halasztásokat a csapatok közös megegyezésével sem az OB I-ben, így hiába van az A-Híd VasasPlaket játékosai között hat igazolt koronavírus-fertőzött, szerdán a „maradék kerettel” játszanunk kell az FTC otthonában. A kialakult helyzetet itt érintettük tegnap bővebben vasasos szemszögből.

Az eredetileg az augusztusi első fordulóból elhalasztott találkozón nem csak a játékosok között lesznek hiányzóink, hiszen Vad Lajos vezetőedző sem lehet ott a kispadon szerda este. Ő így nyilatkozott honlapunknak:

- Tudomásom szerint a Fradi beleegyezett volna a halasztásba, de végül mégis játszanunk kell. Szeretnénk mi is korrektek lenni, ezért nem fogjuk ifikkel feltölteni a keretet, hiszen ők nem rendelkeznek negatív teszttel, így veszélynek tennénk ki a Bajnokok Ligájára készülő ellenfelünket is. Szakmáról természetesen nagyon nehéz ilyen helyzetben beszélni, a tisztes helytállás lehet a cél, no meg az, hogy legyünk túl a mérkőzésen...

Vad Lajos hiányában a mieinket Bóbis Máté másodedző irányítja a találkozón, ahogy történt ez korábban több alkalommal is az idei szezonban.

A mérkőzés a friss kormányrendelet értelmében zárt kapuk előtt zajlik a Népligetben, kezdés 19.30-kor.

(Amíg a friss kormányrendelet értelmezése zajlik, a Komjádi-uszodába csak sportolók és stábtagok léphetnek be, így a szokásos mérkőzés előtti beharangozó videónkkal sem tudunk jelentkezni).

 


Hirdetések