Jenkei Dániel, 2020.11.04. | Vízilabda

Edzőtábori körkép a Vasas SC serdülő és gyermekcsapatával.

Az őszi szünet napjait kihasználva a Vasas SC két kiemelt korosztályos csapata is útra kelt az elmúlt héten.

Homonnai Dániel serdülőcsapata Szentesen töltött öt napot felkészüléssel, míg Kovács Róbert gyermekcsapata Pécsett gyakorolt hétfő és csütörtök között.

A szakemberek szerint jól sikerültek a mini-edzőtáborok, és ennek objektív visszacsatolása is lett a mögöttünk hagyott hétvégén, hiszen mindkét együttesünk magabiztosan győzte le a soros bajnoki ellenfelét, a Szegedet.


Homonnai Dániel a következőket mondta el honlapunknak a szentesi serdülő edzőtábor kapcsán:

- Hétfő délelőtt érkeztünk meg a helyi uszodába, ahol rögtön edzéssel kezdtünk, délután pedig a szentesi serdülőcsapattal gyakoroltunk. Ez többször is megismétlődött, illetve volt lehetőségünk a Szentes OB I-es női csapatával is egy kétkapura, amelyen nálunk a második sor szerepelt.  A délelőtti foglalkozások általában kétórás vízi edzésből, illetve további egy óra tornatermi gyakorlatból álltak, délután pedig az említett edzőmeccsek, illetve előny-hátrány gyakorlás szerepelt a programban. Mondanom sem kell, mennyire hasznos egy ilyen pár nap, amikor csak a vízilabdára és a csapatépítésre kell koncentrálni. Utolsó este, a hét lezárásaként egy közös teázást is tartottunk, amelyen hosszasan, kötetlenül tudtunk beszélgetni, nem csak a vízilabdáról. A körülményekkel is nagyon elégedett voltam, minden egy helyszínen valósult meg, így a lehető leghatékonyabban tudtuk beosztani az időnket.

 


Természetesen Kovács Róbertet is megkérdeztük a gyermekcsapat pécsi napjairól:

- Napi két edzésünk volt az edzőtáborban, délelőtt fizikális és állóképességi gyakorlatokat végeztünk, délután pedig a helyi korosztályos csapattal kétkapuztunk. Nagyon hasznos négy nap volt, ezúton is köszönet érte a klubvezetésnek és a pécsieknek. Úgy érzem, nemcsak a fizikai és a taktikai felkészülés terén, hanem a csapategység szempontjából is nagyot léptünk előre. Maximálisan elérte a célját a pécsi edzőtábor.

 

 


Hirdetések