B.V., 2020.11.01. | Jégkorong

Az U21-es, az U18-as, valamint az U16-os csapatunk is jól kezdett és az élmezőnybe tartozik a hazai korosztályos jégkorongbajnokságban a kvalifikáció után.

U21-es bajnokság, kvalifikáció

Ifj. Ocskay Gábor JA-Vasas SC 3-2 (0-1, 0-0, 3-1)
A Vasas gólszerzői: Kaposi József, Horácskó Márk

Edzőnk, Székely-Mádai Gergő értékelése: „Jól indult a mérkőzés, úgy érzem az első harmadban inkább mi domináltuk a játékot. A második harmadban lelassultak a cseréink, ez fáradtsághoz vezetett. Emiatt több teret adtunk az ellenfélnek, több helyzetet tudtak kidolgozni. A harmadik harmadban már ki is használták ezeket, így fordítottak. Küzdöttünk a végéig, megvoltak a helyzeteink, de sajnos az egyenlítés nem jött össze. Összességében egy jó mérkőzést játszottunk.”

A kvalifikáció állása: 1. DVTK Jegesmedvék 21 pont/9 mérkőzés, 2. UTE 21/9, 3. IOGJA 20/8, 4. Vasas 16/9, 5. MAC Budapest 16/8, 6. Győri ETO HC 13/9


U18-as bajnokság, kvalifikáció A1

Vasas SC-KMH SE 5-3 (1-1, 2-1, 2-1)
A Vasas gólszerzői: Károly Róbert Nikolasz, Deák Dániel, Hiezl Balázs, Papp Tamás, Matusek Gergely

Vezetőedzőnk, Nagy László nyilatkozata: „Az elején nem volt könnyű feltörni ellenfelünk védelmét, többször is csak kapuvasig jutottunk, ők viszont egy megugrásból vezetést szereztek. A második harmad elején már nálunk volt az előny, de nem nyugodhattunk meg, mert a KMH is betalált és továbbra is szoros volt az eredmény. A harmadik harmadra úgy gondolom, a játék minden elemében felülkerekedtünk és egy küzdelmes mérkőzésen, megérdemelten szereztük meg a győzelmet.”

A kvalifikáció állása: 1. IOGJA 23 pont/9 mérkőzés, 2. MAC Budapest 22/9, 3. UTE 21/8, 4. Vasas SC 15/9, 5. Debreceni HK 9/9


U16-os bajnokság, A1 csoport, alapszakasz

KMH SE-Vasas SC 7-8 (3-2, 2-4, 2-1, 0-1)
A Vasas gólszerzői: Szöllősi Csaba 3, Rósa Levente 2, Hiezl Balázs 2, Nemes Dávid

Vezetőedzőnk, Hoffman Attila véleménye: „Pontokért érkeztünk, amit sikerült teljesíteni, annak ellenére, hogy az ellenfél többször is megnehezítette a játékunkat. Több kulcsjátékosunk hiányzott, így másoknak is lehetősége adódott a bizonyításra. Az eredményben nagy szerepe volt a csere kapusként beálló Sáfrán Balázsnak, és Szöllősi Csabának, aki mesterhármassal járult hozzá a győzelemhez. Egy vereséggel a második helyen végeztünk az A1 csoport alapszakaszban, így az első célunkat teljesítettük, miszerint a középszakasz felsőházába kerüljünk. Pár hét múlva folytatjuk, addig mentálisan és fizikálisan is lesz időnk felkészülni a nehezebb középszakaszra. Külön kiemelném, hogy az A1 alapszakasz pontkirálya, játékosunk Hiezl Balázs lett. Csapatunk legjobbja Sáfrán Balázs lett.”

Az alapszakasz végeredménye: 1. MAC Budapest 18 pont, 2. Vasas SC 14, 3. UTE 12, 4. KMH SE 6

Fotó: Szűcs Attila/MJSZ


Hirdetések