B.V., 2020.10.27. | Kézilabda

Ötgólos győzelmet aratott és továbbjutott női kézilabdacsapatunk a Pénzügyőr SE vendégeként a Tippmix Magyar Kupa második fordulójában.

Magyar Kupa, 2. forduló:
Pénzügyőr SE-Vasas SC 27-32 (13-19)

Vasas SC: Ferenczi Annamária (kapus), Tóth Melinda 3 (2), Speth Evelin 2, Nagy Zsuzsanna 5 (1), Hadnagy Fanni 7, Ács Bianka 3, Kovács Noémi 3. Cs.: Kántor Kamilla (kapus), Szatmári Melinda 4, Soltész Bernadett 3 (1), Imrei Réka 1, Ivanics Dóra 1, Bréda Luca, Szilovics Fanni, Takács Fruzsina. Edző: Penszki Gergely
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/4
Kiállítások: 8 perc, ill. 8 perc


 

A Tippmix Magyar Kupa első fordulójában még szeptember közepén az NB II-es Szigetszentmiklós otthonában szerepelt női kézilabdacsapatunk. A továbbjutás nem forgott veszélyben, 40-18-ra nyertek a lányok, ám vezetőedzőnk, Penszki Gergely nem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal.

A második körben már egy Szigetszentmiklósnál lényegesen jobb képességű riválishoz, a szintén az NB I/B Keleti csoportjában szereplő Pénzügyőrhöz látogatott együttesünk. Az idény eleji hazai Ligakupa-találkozóval szemben ezúttal már az első félidőben magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, 19-13-as Vasas-vezetéssel mentek el pihenőre a csapatok. A második harminc percben növelni ugyan nem sikerült a különbséget, de az előny azért kitartott, 32-27-es végeredménnyel magabiztos sikerrel jutottunk a következő fordulóba.

Így látta vezetőedzőnk, Penszki Gergely: „A fáradtság ellenére ismét határozott védelem és kimagasló kapusteljesítmények mellett alakult ki olyan előny a negyvenötödik percre, hogy a pontatlanságok ellenére is magabiztosan győztünk. A kevesebb pihenő miatt a mostani formánkhoz képest szokatlanul sok hibát követtek el a lányok az utolsó tizenöt percben, de így is kézben tartva az egész mérkőzést magabiztos siker lett a vége. Gratulálok a játékosoknak a továbbjutáshoz, nagyon büszke vagyok rájuk!”

A péntekre tervezett Tempo KSE elleni hazai Ligakupa-mérkőzés elmarad, így legközelebb jövő szombaton (november 7-én) bajnokin lépnek pályára a lányok Egerben, a szintén százszázalékos Eszterházy SC otthonában.


Hirdetések