B.V., 2020.10.21. | Jégkorong

Az U21-es jégkorongcsapatunk két játékosa is bemutatkozott a legutóbbi, Gyergyói HK elleni Ertse Liga-találkozón az Opten Vasas HC-ben. Gruff Kevint és Szabó Zalánt kérdeztük.

Október hatodikán megszerezte első győzelmét a koronavírus-fertőzések miatt azóta karanténba került Opten Vasas HC felnőtt jégkorongcsapata az Erste Ligában. A hazai pályán aratott, Gyergyói HK elleni 4-2-es siker során bemutatkozott a nagyok között U21-es együttesünk két játékosa, Gruff Kevin és Szabó Zalán.

Egyelőre mindketten a negyedik sorban kaptak helyet, de természetesen jó emlékekkel hagyták el a jeget.

„Így elsőre sajnos nem játszottam túl sokat, de így is abszolút pozitív élményekkel gazdagodtam – kezdte Gruff Kevin. – Nagyon tetszett a csapat hozzáállása a meccshez, és minket, új játékosokat is jól fogadtak. Nagy lehetőségnek tartom, hogy lehetőséget kapok a felnőttek között is, remélem, a szezon során minél többször lesz ilyen, célom, hogy sikerüljön beverekednem magam a csapatba. Az edzéseken mindenképpen az agresszivitást és a gyorsabb tempót emelném ki, míg a meccseken a rutinbéli különbség is kiütközött az utánpótlás-bajnoksághoz képest.”

 

 

A nyáron Székesfehérvárról érkezett Szabó Zalán is túl van a debütáláson, ő így nyilatkozott a kezdésről.

„Boldog vagyok, hogy egy ilyen meccsen mutatkozhattam be, ahol nyert a csapat. A srácok és az edzők is sokat segítettek nekem. Egész nyáron arra, készültem, hogy itt legyek és minél hamarabb szóhoz jussak az Erste Ligában, ezzel bizonyítani szeretnék magamnak és a szüleimnek is. Érződik, hogy tempóban van különbség, sokkal erősebb és rutinosabb mindenki, valamint nincs annyi idő gondolkozni, mint az U21-ben. Sajnos számítani lehetett rá, hogy nálunk is lesz pozitív teszt, ez szinte kikerülhetetlen volt. Így nem tudunk egyáltalán előrenézni, de mégis próbáljuk pozitívan várni a folytatást. Személy szerint pedig szeretném, hogy a folytatásban a juniorcsapat mellett a felnőttben is számítsanak rám.”

 


Hirdetések