Gy. Szabó Csilla, 2020.10.11. | Kosárlabda

Az utolsó pillanatig izgalmas csatát vívott a Vasas Akadémia női csapata a Cegléd együttesével, s végül négy ponttal nyert idegenben.

NŐI NBI/A, 3. forduló. (Városi Sportcsarnok, Monor)

VBW CEKK Cegléd−Vasas Akadémia 69-73 (20-27, 18-14, 12-19, 19-13)

Cegléd:  Sotiriou (13/3), Moore (11), Révész L.(2), McBryde (2), Böröndy (2) Csere: Ortiz Vives (21/6), Bozóki (8/6), Szirony (3/3), Kobolák (7).

Vasas: Fraser (22), Papp (15/6), Madár E. (4), Bach (14/2),  Madár K. (7/3). Csere: Tóth (5), Smailbegovics (4), Budácsik (2), Szerencsés.


Már a Monoron lejátszott, Cegléd elleni mérkőzést megelőzően is jó hírek érkeztek a Vasas Akadémia női együttese felől. A wbasket.hu csütörtökön elkészült egyéni teljesítményeinek elemzése szerint, a statisztikai mutatók alapján Brianna Fraser 35-ös összteljesítményével a második forduló legjobbjának bizonyult. A Szekszárd ellen ugyan hazai pályán veszített együttesünk, ám centerünk 25 pontjával, 11 lepattanójával és 2 gólpasszával mégis kiemelkedett a mezőnyből.

Ezt követte az újabb jó hír, miszerint Tóth Orsolya meghívást kapott a felnőtt válogatottba Székely Norbert szövetségi kapitánytól. Akadémiánk fiatal játékosára a novemberi amszterdami Eb-selejtezőn számít a szakember.

A hétvége azután újabb örömre adott okot, hiszen a vasárnap esti harmadik fordulóban idegenben győzött a csapat. Remek kezdés után, végig izgalmas találkozón hozták el a két pontot a négy légióssal felálló Cegléd otthonából. Az első negyed 6. percében már 12 ponttal is vezettek Papp Klaudiáék, a másodikban viszont a házigazdák voltak jobbak. Ugyanebben a ritmusban haladt tovább a találkozó, a harmadik játékrészt ismét a Vasas Akadémia, a negyediket pedig a Cegléd hozta. Különösen izgalmasra sikeredett a vége, hiszen a 39. percben 11 pontos hátrányából hetet lefaragott a vendéglátó együttes. A végjátékban azonban elfogyott a házigazdák ereje, megmaradt a négy pontos különbség, s ezzel második győzelmét aratta csapatunk.

"Úgy érzem, jobban felkészültünk erre a mérkőzésre ellenfelünknél. Számomra a felkészülés legnagyobb kérdése az volt, hogy a lányok hogyan tudnak reagálni az előző mérkőzésen nyújtott gyenge teljesítményre. Mérhetetlenül büszke vagyok, hiszen például Madár Kata, aki a tavalyi évben nem kapott sok játéklehetőséget és a szerdai találkozón sem jött ki neki a lépés, a mai mérkőzésen egy olyan görög válogatott játékossal vette fel a lépést, és mutatott határozott és remek védekezést, aki a bajnokság egyik legjobbja. De Madár Esztit is csak dicsérhetem, aki fiatal kora és abból adódó fizikai hátránya ellenére bravúrosan állta a sarat a palánk alatt és rengeteg lepattanót szedett. Ezek a dolgok már külön-külön is óriási örömet okoznak egy edzőnek és egy ilyen mentalitású klubnak, mint a Vasas. Hab a tortán, hogy a remek egyéni teljesítmények győzelemmel is párosultak a mai napon. Negyven percen keresztül küzdöttünk, végig kezünkben volt az irányítás, ezért hatalmas gratuláció és elismerés a lányoknak. Így kell játszanunk a folytatásban is” – értékelt a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovics, a találkozót követően.

Fotó: Vasas Attila


Hirdetések