Gy. Szabó Csilla, 2020.10.10. | Kosárlabda

A jó kezdésnek köszönhetően tizennégy pontos győzelmet aratott a Vasas Akadémia férfi csapata a MAFC otthonában.

FÉRFI NB I/B Piros-csoport, 2. forduló.

MAFC−Vasas Akadémia 78-92 (21-32, 12-25, 20-20, 25-15)

MAFC: Bordács (31/9), Polgárdy (15/6), Lakits (15/3), Németh (6/3), Bösze. Csere: Pfandler, Csapai (10), Misek (1), Herló, Biber.

Vasas: Farkas (12/9), Boros (15/3), Radics (15), Debreceni (13), Andrássy (7/3). Csere: Dormán(4), Barócsi (6), Kelenföldi (8), Sólyom (12), Steier, Kódor.

Második mérkőzését is megnyerte a Vasas Akadémia férfi kosárlabdacsapat az NBI/B Piros-csoportjában. Ezúttal a sérülésektől tizedelt MAFC otthonába látogattak Faragó Péter tanítványai és magabiztos, tizennégy pontos győzelmet arattak. A 7. percig még fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd egyre nagyobb előnyre tett szert együttesünk, a második negyed végén már huszonnégy ponttal is vezettek az akadémisták. A műegyetemisták később faragtak ugyan a hátrányukból, az utolsó negyedben át is vették az irányítást, ám a mérkőzés sorsán ez már nem változtatott. A Vasas Akadémia ezzel a tabella második helyét foglalja el a Hübner-Nyíregyháza BS mögött.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia edzője:
- Örülök, hogy a pasaréti nyitómeccsen aratott sikert követően, első idegenbeli találkozónkon is győzni tudtunk. Az első félidőben nagy előnyt szereztünk, amit a második félidőben kicsit leadtunk. De dicséret illeti a srácokat, mert végig betartották a taktikai utasításokat. Ez egy ilyen bajnokság lesz, mindenkinél lesznek hiányzók, az fog profitálni, aki jobban alkalmazkodik ehhez a helyzethez.

 

Fotó:hunbasket.hu


Hirdetések