Gy. Szabó Csilla, 2020.10.05. | Tenisz

A Vasas Körmöczy Zsuzsa Teniszakadémia 15 esztendős játékosa, Dankó Vanesa Dalma, a hétvégén is folytatta remek szereplését, és a Budapesten megrendezett G5-ös junior ITF-tornán egyesben és párosban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

A fiatal teniszező ezzel a hazai rendezésű három korosztályos nemzetközi verseny közül egyesben kettőn is nyert, párosban pedig minden alkalommal döntős volt, s kétszer a végső győzelem is az övé lett. Összesen négy arany- és egy ezüstérmet gyűjtött be alig egy hónap alatt.

A koronavírus-járvány miatt ugyan többnyire a hazai jól ismert mezőny gyűlik össze ezeken a tornákon, ám ezen a hétvégén a román Ioana Zvonaru személyében egy nála két évvel idősebb, a nemzetközi korosztályos színtéren már tapasztaltabb játékost győzött le a fináléban 6:4, 7:6(5) arányban. A junior világranglistán top300-as ellenfél januárban még G3-as tornán diadalmaskodott, így Vanesa számára mindenképpen jó szintmérő volt a találkozó, hiszen fiatal korára való tekintettel a Vasas teniszezője még csak a 849. helyen áll a fiatalok nemzetközi összevetésében.

„A budapesti ITF-tornát megelőző felnőtt országos bajnokságon már meglehetősen fáradt voltam a sorozatterheléstől, a múlt héten ennek ellenére ismét végig egészen jó formában éreztem magam. A döntőben a nagy szél nehezítette meg leginkább a dolgomat és úgy vettem észre, hogy a román ellenfelem sem tudott vele mit kezdeni. Éppen ezért kijelenthetem, hogy fejben nyertem meg a meccset, mert a játékomat okosan a körülményekhez igazítottam. Korábban már előfordult, hogy nem az eszemet használtam hasonló esetekben, de tanultam a hibákból, és most magamnak is bebizonyítottam, hogy alkalmazni tudom az eddigi tapasztalataimat. A győzelemnek nagyon örülök, de a tornából levont tanulság is fontos lehet a továbbiakban” – osztotta meg érzéseit honlapunkkal Dankó Vanesa, akire most két hét pihenő vár a következő nemzetközi tornáig.

A 15 esztendős játékos számára ez persze korántsem a teljes leállást, sokkal inkább a célzott edzések időszakát jelenti, amely mindenképpen változatosságot hoz eddigi zsúfolt versenyprogramjába. Úgy érzi, ez a rövid időszak is elegendő lesz a mentális és fizikális töltődésre, az újabb két budapesti nemzetközi torna előtt, amelyen természetesen ismét ki akar tenni magáért.


Hirdetések