Gy. Szabó Csilla, 2020.09.28. | Curling

A márciusról szeptember végére halasztott csapat ob-n remekült hajráztak a Vasas curlingesei. A hölgyek mezőnyében a Vasas Nők, a férfiak között pedig a G-Force lett bronzérmes

Sikeresen tértek vissza curlingeseink a jégre, a márciusban megkezdett, de csak most befejezett országos csapatbajnokságon ugyanis a férfiak és a nők mezőnyében egyaránt piros-kék együttes végzett a harmadik helyen. A férfi A ligában a Vasas G-Force, a női A osztályban pedig a Vasas Girling, a Vasas Nők és a Hackers csapata képviselte színeinket. A nézők nélkül megrendezett ob éppen ezért a szokásosnál is izgalmasabban alakult, versenyzőinknek ezúttal nemcsak az ellenfelekkel, de a rövid felkészülési időszakkal is meg kellett küzdeniük.

A hölgyek között három együttesünk közül a Vasas Nők és a Hackers jutott a legtovább, vasárnap este egymás ellen játszottak házidöntőt a bronzéremért. A két piros-kék csapat közül végül az előbbi szerezte meg igen magabiztosan (14-5) a harmadik helyet. Csapatkapitányuk, Szentannai Ágnes a márciusban lejátszott három találkozóra is utalt honlapunknak adott értékelésében:

„Tavasszal nagy lelkesedéssel vágtunk neki az ob-nak, s igen jó meccseket játszottunk. Még akkor is, amikor vereséget szenvedtünk. Mindannyian bizakodóak voltunk, a kezdeti lendülettel szerettük volna folytatni, ám a járvány közbeszólt. A pálya ekkor azonnal bezárt és csak augusztus végén nyitott újra, ezért nem sok jeges edzést tudtunk tartani a szeptemberi folytatást megelőzően. Ennek ellenére mindent ki akartunk hozni magunkból, s még az sem vette el a kedvünket, hogy idén már biztosan nem rendeznek számunkra Európa-bajnokságot.”


A Vasas Nők bronzérmes csapata: Jakab Zoltán edző, Nagy Lola Olimpia, Szekeres Ildikó, Bartalus Krisztina, Szentannai Ágnes és Nagy Gyöngyi (balról-jobbra)

Az első találkozóra valóban rányomta bélyegét a hosszú kihagyás, hiszen a Vasas Nők 11-4-es vereséget szenvedett a Vasas Girling együttesétől. A következő meccsen múlt a négybe jutás sorsa, s ezúttal remekül koncentrált a csapat, 10-3-ra nyert az SSC Nők ellen. A döntőbe jutásért a jelenlegi válogatott Palancsa Dorottya vezette UTE elleni – két győzelemig tartó – összecsapáson kellett bizonyítani, hogy a fináléban a helyük.

„Az első meccsen sajnos nem tudtunk elég pontosan játszani – utalt a 8-3-as vereségre Szentannai Ágnes. – A másodikon azonban nagyon sokáig életben tartottuk a reményeinket. Végül egyetlen ponttal maradtunk csak alul, s jó érzéssel, vidáman hagytuk el a jeget. Ez a pozitív hangulat minden bizonnyal hozzájárult ahhoz, hogy a bronzmeccsen, nagyon magabiztosan játszottunk, szinte esélyt sem adtunk a Hackers-nek. A harmadik hely birtokában persze most nagyon boldogok vagyunk, ráadásul az összes meccset élveztük. Várjuk az újabb közös megméretést.”

A Vasas Girling ezzel szemben nyeretlenül érkezett a szeptemberi folytatásba, ezért a Hackers-től elszenvedett 9-2-es vereség meg is pecsételte sorsukat. Hiába verték meg később a Vasas Nők és az SSC Nők együttesét, az érmek elosztásába már nem szólhattak bele. A Hackers ezzel szemben remekül kezdett, három találkozót is nyert a hétvégén, a döntőbejutás az FTC Girl Jam elleni 10-3-as és 8-7-es vereségeken úszott el. A bronzcsata története pedig már ismert, azt a Vasas Nők nyerték 14-5-re.

A férfiak mezőnyében a Vasas G-Force a Vasas Nőkhöz hasonlóan mindig akkor nyert, amikor arra a legnagyobb szükség volt, mesteri időzítéssel. A márciusi utolsó és a szeptemberi első találkozót, majd pedig a vasárnap esti bronzcsatát. Szabó Gergely csapatkapitány szintén az időhiányra panaszkodott értékelésében.

„Egyszerre volt rövid is és hosszú ez az ob, hiszen márciusban kezdődött és csak most fejeződött be, ugyanakkor mindössze három hét felkészülés állt a rendelkezésünkre az egyetlen, hosszú hétvége alatt lebonyolított szeptemberi folytatásra. Előzetes terveinkben az éremszerzés szerepelt, s ezt sikerült is teljesítenünk. Szoros mérkőzésen, kilenc-hétre nyertünk az FTC Jaguars ellen. A körülményekhez képest egész jól játszottunk, ami mindenképpen bizakodásra ad okot a folytatást illetően. A következő bajnokságnak a mostaninál is vérmesebb reményekkel vágunk neki, vagyis szebben csillogó éremre pályázunk. Köszönjük, hogy a Vasas támogat bennünket céljaink megvalósításában!"


A Major Gergely, Szarvas Gábor, Lados Tamás és Szabó Gergely alkotta G-Force csapata

 

A Vasas Girling csapatára szerdán este még egy helyosztó vár az SSC Nők ellenében, amelynek tétje az A ligában maradás.

Országos Bajnokság.
Nők:
1.UTE Team Palancsa 2.FTC Girl Jam 3.Vasas Nők.
Férfiak: 1.UTE Férfi 2.FTC Dream Team 3.Vasas G-Force

Fotó: Major-Zéman Adrienn


Hirdetések