Gy. Szabó Csilla, 2020.09.28. | Tenisz

Dankó Vanesa Dalma és Mészáros Patrik egyaránt remekül helytállt a teniszezők felnőtt országos bajnokságán. A két tizenötéves játékos két-két egyéni győzelemmel zárta az egyhetes viadalt.

Mindkét utánpótláskorú teniszezőnk két győzelemmel zárta a felnőtt országos bajnokságon való szereplését, igaz Dankó Vanesa Dalma a főtáblán búcsúzott a harmadik fordulóban, Mészáros Patrik pedig a selejtezőtáblán. Ez a különbség azonban elsősorban az életkori sajátosságokból adódik, hiszen a 15 esztendős Vanesa a lányok mezőnyében koránt sincs akkora fizikális hátrányban a legjobbakkal szemben, mint a vele egykorú Patrik a férfiak között.

Időrendben Mészáros Patrik lépett először pályára, és nyomban meglepetést okozott az MTK-s, 19 esztendős Haumold Máté legyőzésével. Ezt követte a 17 éves Miljanics Markó elleni három szettes győzelem. A főtáblára jutáshoz ekkor már csak egy találkozót kellett volna nyernie, a Diego SC 32 esztendős teniszezője, Tóth Gábor ellen. Végül a tapasztalat döntötte el a találkozó sorsát, amelyet az idősebb játékos nyert 7:6, 6:4 arányban. Patrik számára így is sok tanulsággal és tapasztalattal szolgált a felnőtt ob-n való részvétel, amelyre korábban nem volt lehetősége. Párosban a balatonboglári, de a Folyondár utcában készülő Hornung Ivánnal a negyeddöntőben szenvedtek 6:4, 7:6-os vereséget a második kiemelt Balla Péter, Madarász Gergely duótól.


Mészáros Patrik a Tóth Gábor elleni találkozón gyakran kényszerült hasonló mentésekre.

Dankó Vanesa a harminckettes tábla harmadik legfiatalabb játékosaként egy hozzá hasonlóan nem kiemelt játékos, a 18 esztendős Dávid Cintia ellen játszott az első fordulóban és nyert 6:3, 7:5 arányban. A következő körben a nála egy évvel idősebb, hetedik helyen kiemelt pécsi, Bartha Panna volt az ellenfele. A két fiatal legutóbb a székesfehérvári nemzetközi juniortorna döntőjében találkozott, s akkor a Vasas játékosa bizonyult jobbnak. A forgatókönyv ezúttal sem változott, csupán annyiban, hogy Vanesa a korábbinál is simábban nyert, mindössze három játékot engedélyezett pécsi ellenfelének. A negyeddöntőben azonban már nem igazán volt esély arra, hogy könnyű ellenfelet kapjon, s a 26 esztendős, felnőtt világranglistán két éve még TOP 300-as Bukta Ágnessel nem is volt szerencséje. A tapasztalt játékos mesterien tördelte fel Vanesa agresszív támadójátékát és kényszerítette hibába. A vége 6:2, 6:1 lett az MTK tapasztalt teniszezője javára.

A Körmöczy Zsuzsa Teniszakadémia két fiatal játékosa összességében elégedetten zárhatta a felnőtt országos bajnokságot, hiszen fontos mérkőzéseket nyertek, és még jelentősebb tapasztalatokat szerezhettek a nagyok között. Ha fejlődésük nem törik meg, jövőre már meglepetést is okozhatnak.

Fotók: Zádor Péter


Hirdetések