Jenkei Dániel, 2020.08.08. | Vízilabda

Visszatértünk! A Vasas vízilabdázói hosszú évek után ismét ott lesznek a Magyar Kupa végelszámolásánál, függetlenül attól, hogy a kilencedik meccsünkön végül büntetőkkel alulmaradtunk a Honvéd ellen.

Magyar Kupa Felsőház (Hajós Alfréd Sportuszoda)
A-Híd VasasPlaket-ZF Eger 16-10 (5-1, 5-4, 5-1, 1-4)
Gólszerzőink: Randjelovics Sz. (4), Bátori B. (2), Simon H. (2), Szatmári K. (2), Bedő K. (2), Korbács G., Vadovics V., Takács B., Bóbis B.
A-Híd VasasPlaket-BVSC 11-5 (4-1, 3-1, 1-2, 3-1)
Gólszerzőink: Bedő K. (2), Brguljan D. (2), Bátori B., Szatmári K., Vadovics V., Takács B., Simon H., Bóbis B., Randjelovics Sz.
A-Híd VasasPlaket-Honvéd 13-15 (büntetők után) (3-4, 2-0, 2-5, 4-2, 2-4)
Gólszerzőink: Bátori B. (6), Szatmári K. (3), Bedő K. (2), Korbács G., Brguljan D.


Pénteken az Eger elleni hatgólos, ám a játék képe alapján talán annál is magabiztosabb sikerrel kezdte meg az A-Híd VasasPlaket a felsőházi szereplését a Magyar Kupában.

A szombati nap ezután már igazán keménynek ígérkezett, először 13 órától a masszív BVSC-vel találkoztak a mieink. Mégis egyértelműen irigyeltük a játékosainkat, hiszen a Margitszigeten körülbelül 35 fokos hőség tombolt, így aztán bárki szívesen csobbant volna egyet a medencébe.

No persze Vad Lajos legénysége korántsem lubickolt, hanem helyette hozta a szokásos, koncentrált kezdését, és 4-1-re elvitte az első negyedet.

A folytatásban a mieink inkább a védekezésre helyezték a hangsúlyt, élmény volt nézni, ahogy egymás után hatástalanítjuk a vasutasok támadásait, amikor pedig nem sikerült a blokk vagy a labdaszerzés, akkor általában szerb klasszisunk, Mitrovics védett bravúrral.

Az egész találkozón mindössze öt gólt kaptunk, így aztán a 11 lőtt bőven elégségesnek bizonyult a győzelemhez, méghozzá egy újabb magabiztos győzelemhez.
 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

Az esti, Honvéd elleni meccs több szempontból is nagyon tanulságosra sikeredett. Egyrészt, most először nem sikerült megnyerni az első negyedet, így a találkozó nagy részében kapaszkodnunk kellett.

Bátori Bence gólerős játékának hála azért tartottuk a lépést, sőt, az utolsó negyedben mínusz kettőből csináltunk plusz egyet, majd többször is lezárhattuk volna a meccset, de aztán, ahogy ilyenkor lenni szokott, a Honvéd két másodperccel a vége előtt kiegyenlített.

Ebben a körben nincs döntetlen, így büntetők döntöttek, amelyben most Szivós Márton csapata bizonyult erősebbnek, így 15-13-as összesítéssel a Honvédé lett a meccs.

A lényeg viszont az, hogy az A-Híd VasasPlaket ott lesz a Magyar Kupa négyes döntőjében, amelyre szerdán és csütörtökön kerül majd sor a Margitszigeten. Szerdán este a Fradi elleni elődöntővel kezdünk.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések