B.V., 2020.08.06. | Kézilabda

Három játékosunk is felkerült az ifjúságiak közül az NB I/B-s keretbe: Bréda Lucával, Pasqualetti Tímeával, Soltész Bernadettel és vezetőedzőnkkel, Penszki Gergellyel beszélgettünk.

Az öt új igazolásunk után bemutatjuk a házon belülről érkezőket is: a nyártól három saját nevelésű, az ifjúsági együttesből felkerült játékosunk az NB I/B-s keretet erősíti, Bréda Luca, Pasqualetti Tímea és Soltész Bernadett is a felnőttekkel készül július közepe óta.

Vezetőedzőnk, Penszki Gergely így nyilatkozott a lányok beilleszkedéséről:

„Már tavaly is belekóstoltak a felnőttcsapat edzéseibe, pályára léptek mérkőzéseken. Bréda Luca személyében volt olyan fiatal játékosunk, aki mérkőzést tudott eldönteni, Pasqualetti Tímea kilenc góllal mutatkozott be a felnőttmezőnyben a Budaörs ellen, Kastl Annának már voltak jó periódusai a kapuban és Soltész Bernadett is gólokkal, lendületes játékkal mutatkozott be bajnoki mérkőzésen. Arra törekszünk, hogy őket reális időn belül tökéletesen be tudjuk építeni a felnőttcsapatba. Számukra elsősorban a fizikai különbségek jelentenek egy elég nagy ugrást, illetve természetesen sokkal rutinosabb ellenfelekkel találkoznak. Erre felkészíteni őket nem könnyű, viszont nem is félünk a feladattól.”

A fiatalok sem ijednek meg a kihívásokból, sokkal inkább teli vannak várakozással a rajt előtt:

Bréda Luca: „A legtöbbet védekezésben kell fejlődnöm, mindent meg fogok tenni, hogy sikerüljön, szerintem ebben a csapattársaim is segítenek majd. A csapatnak mindenképpen a feljutás a célja, ezért fogunk küzdeni az utolsó pillanatig.”

 

 

Pasqualetti Tímea: „Nagyon örültem ennek a lehetőségnek, hiszen felkerültem a rutinosabb játékosok közé. Azt gondolom, nekünk fiataloknak elsősorban védekezésben kell felzárkózni. A kisebb sérülésem ellenére jól sikerült a beilleszkedés, a lányok nagyon jól fogadtak. Ki akarom harcolni magamnak a játéklehetőséget, de még ennél is jobban szeretném, ha elérnénk a közös céljainkat a csapattal.”

 



 

Soltész Bernadett: „Izgatott vagyok, mert ez az első olyan évem, hogy lehetőségem van egy NB I/B-s csapattal felkészülni. Ez egy álom megvalósulása számomra, szeretném megmutatni, hogy mire vagyok képes. Egy ilyen csarnokban edzeni már maga a megtiszteltetés, meg akarok felelni az elvárásoknak.”

 



 


Hirdetések