Jenkei Dániel, 2020.08.02. | Vízilabda

Vad Lajos csapata hibátlanul abszolválta a Magyar Kupa szegedi csoportkörét is, így az A-Híd VasasPlaket a legjobb nyolc között folytathatja.

Magyar Kupa "zöld" csoport, Szeged
A-Híd VasasPlaket-Pannergy-Miskolc 23-9 (5-2, 5-3, 7-2, 6-2)
Gólszerzőink: Bátori B. (7), Vadovics V. (5), Brugljan D. (3), Randjelovics Sz. (3), Simon H., Bóbis B., Korbács G. Sipos B., Szatmári K.
SZVE-A-Híd VasasPlaket 7-19 (0-5, 4-6, 2-6, 1-2)
Gólszerzőink: Bátori B. (4), Randjelovics Sz. (4), Bóbis B. (4), Brguljan D. (2), Simon H. (2), Bedő K., Szatmári K., Vadovics V.
A-Híd VasasPlaket-Kaposvári VK 17-7 (7-0, 4-2, 4-2, 2-3)
Gólszerzőink: Randjelovics Sz. (4), Bátori B. (3), Bóbis B. (3), Korbács G. (2), Vadovics V. (2), Sélley-Rauscher D., Szatmári K., Simon H.


A Miskolc szombati, 23-9-es legyőzése után sem vették le a gázról a lábukat az A-Híd VasasPlaket játékosai, vasárnap délelőtt a házigazda szegedieket sikerült tizenkét góllal felülmúlni, majd délután a Kaposvárt tízzel.

A jó kezdés egyelőre úgy tűnik, védjegye Vad Lajos csapatának, hiszen 5-0-ás és 7-0-ás negyedekkel kezdtük az utóbbi két találkozót, így nem lehet mondani, hogy túlzottan le kellett volna rágni a körmünket a folytatásban. Egyébként az is beszédes, hogy a három meccs játékrészei során csupán a Kaposvár elleni legutolsó negyedet nem mi nyertük.

A nagy különbségeknek hála vezetőedzőnk kedvére forgathatta a csapatot, így aztán a hétvége folyamán például mindhárom kapusunk, Mitrovics, Csoma és Korom is lehetőséghez jutott.

Bátori Bence a Miskolc legyőzése után a víz melegségét és a védelmi figyelmetlenségeket emelte ki, utóbbiból talán kevesebb is jutott a második napra. És ha már Bátori, rá aztán igazán nem lehetett panasz, mindhárom találkozón vezére volt a mieinknek góllövésben, összesen 14 találatig jutott a hétvégén.

Az eddigi mérlegünk (hat meccs, hat győzelem) után nem kérdés, hogy megyünk tovább a felsőházba, immár a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában, reményeink szerint a következő körben Budapesten maradva.  

Az biztos, hogy a jövő csütörtöktől vasárnapig rendezendő harmadik felvonás során már igazán komoly értékmérők is várhatnak csapatunkra.

 

Vad Lajos vezetőedzőt kértük rövid értékelésre a hétvége után: - Elégedett vagyok, ez egy jó hangulatú hétvége volt, magabiztos győzelmekkel. Próbáljuk ezeket a meccseket is a csapatépítésre felhasználni, ezúttal is mindenkinek tudtam lehetőséget adni. Úgy érzem, alakulgatunk, persze vannak dolgok továbbra is, amikre kényes vagyok, ezek mellett nem megyek el szó nélkül, és sokat gyakoroljuk őket. A koncentrált kezdés is tudatos, mindig azt mondom a játékosaimnak, hogy úgy megy végig a meccs, ahogy elkezdik. Biztosnak látszik, hogy Budapesten játszunk a következő körben, remélem, a szurkolóink is látják a csapatban a potenciált, és minél többen kijönnek majd. Győzni megyünk továbbra is mindenki ellen, hülyén is venné ki magát, ha nem így lenne…


Hirdetések