B.V., 2020.07.26. | Kézilabda

Nyolc év légiósélet után tért haza Magyarországra női kézilabdacsapatunk új kapusa, Kántor Kamilla, aki bemutatkozó-interjújában elmondta, örül, hogy kiharcolhatja az NB I-es tagságot.

Nem mindennapos, hogy egy 27 éves játékos a legrutinosabbak közé tartozik. Kántor Kamilla és a Vasas női NB I/B-ben induló együttesének találkozásakor viszont éppen ez a helyzet, pláne, ha hozzátesszük, hogy új kapusunk a francia élvonalban is védett.


- Hosszú évekig külföldön, Franciaországban játszottál. Mi szólt a hazatérés és a Vasas mellett?

Alapvetően a tanulmányaim miatt költöztem ki, de aztán nagyon jól éreztem magamat ott és a kézilabda-pályafutásom is úgy alakult, hogy kint maradtam. Viszont mindig is vonzott az NB I, feltétlenül ki akartam próbálni, milyen a hazai élvonalban játszani. És örülök annak, hogy a feljutás kiharcolásában is részt vehetek, és nem a tutiba ülök be, amikor a munka nehezét a többiek már elvégezték.


- Mik az első benyomásaid a Vasasban? Mennyire tetszenek a körülmények?

Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy messze a Vasas eddig pályafutásom leprofibb klubja, pedig megfordultam a francia első osztályban is. Az egész egyesület és a stáb előtt le a kalappal, már ez a kis idő alatt is látszott, hogy remek munkát végeznek. Mind a szakmai munka, mind pedig az infrastruktúra átlag feletti, tényleg extrán jó feltételek között készülhetünk fel a szezonra.


- Milyennek látod a keretet? Mire lehet képes a csapat a szeptemberben startoló évadban?

Először az jut eszembe, hogy nagyon fiatalok vagyunk, huszonhét évesen a keret harmadik legidősebb tagja vagyok, ilyen még nem fordult elő velem korábban. A lendülettel tehát nem lesz probléma, és úgy látom, hogy azért a rutinosabb játékosaink is megvannak, jó a keret összetétele. Fizikailag és taktikailag is minden fegyver a kezünkben van, a legfontosabb az lesz, hogy mindenki jelen legyen fejben, folyamatosan maximálisan koncentráljon. Akkor elérhetjük a céljainkat.


- Mit vársz magadtól hosszú idő után az első magyarországi szezonodban?

Természetesen szeretnék minél több időt a pályán tölteni, és stabil, megbízható ponttá válni a kapuban. De az első természetesen, hogy jövőre már az NB I-es szereplésre készülhessünk.


Hirdetések