B.V., 2020.07.24. | Kézilabda

Bemutatjuk női kézilabdacsapatunk új igazolásait. A nyártól a Vasast erősíti a Dunaújvárosból kölcsönbe érkező Nagy Zsuzsanna. Íme, 21 éves balátlövőnk első interjúja piros-kékben.

Az NB I/B egyik leggólerősebb játékosa érkezett csapatunkhoz a következő évadra: a 21 esztendős Nagy Zsuzsanna a feljutásért a bajnokság lefújásáig harcoló, nagy rivális Budaörs legeredményesebb játékosa volt ötvenkilenc góllal. Az ősztől pedig már a Vasas játékosaként gyűjtögetheti a bajnoki találatokat.

 

- Hogy érzed magad eddig a Vasasban? Mik az első benyomásaid a csapatról?

Egyelőre semmi panaszom nem lehet, pont úgy alakul minden, ahogyan azt vártam. A lányok közül néhányakat már ismertem, de a többiek is mind nagyon kedvesek és nyitottak, ami azért eléggé megkönnyíti a beilleszkedést.


- Az előző évadot is az NB I/B-ben, a szintén a feljutásért harcoló Budaörsben töltötted. Milyen tapasztalatokat szereztél ott a bajnokságról?

Már a Budaörs előtt kettős játékengedéllyel is játszottam ebben a ligában, de valóban az volt az első teljes szezonom ezen a szinten. A Vasashoz hasonlóan nagy célokért küzdöttünk, ott sem elégedtünk meg azzal, hogy megnyertünk egy mérkőzést, mindig a maximumot akartuk kihozni magunkból.


- Milyen erősnek látod a kicsit átalakult vasasos keretet? Mire lehettek képesek az idén?

Ez egyelőre nehéz kérdés, hiszen meccsszituációba még nem kerültünk. Az edzéseken látszik, hogy gyorsaságban és állóképességben rendben vagyunk. Még az elején az összeszokottsággal lehet egy kis probléma, de bízom benne, hogy a bajnoki rajtra igazi csapattá csiszolódunk.


- Mit vársz magadtól az első Vasas-szezonodban?

Teljesen csak azzal lennék elégedett, ha összejönne a bajnoki cím, és a csapatot felvinnénk az első osztályba. Az a siker pedig az is jelentené, hogy mindenki kihozta magából a legtöbbet. A célom, hogy kiegyensúlyozott játékkal segítsem a társaságot a céljaink elérésében.


- Melyek a legnagyobb céljaid a pályafutásod során?

Szerintem mindenki, aki elkezd kézilabdázni, annak a válogatott az egyik legnagyobb célja. De ha az nem is jön össze, mindenképpen meghatározó, NB I-es játékossá szeretnék válni.

 


Hirdetések