Jenkei Dániel, 2020.07.16. | Karate

Egri Tamás szakosztály-igazgatóval beszélgettünk arról, hogyan vészelte át a karate szakosztály a vírusidőszakot, milyen örömteli fejlemények történtek a nyáron, és hogy mi várható a következő hónapokban.

- Mi történt a Vasas karaténál, amikor kihirdették a veszélyhelyzetet?

Március közepétől nálunk is megszűnt a személyes oktatás az iskolai csoportokban, követtük a központi rendelkezéseket és a Vasas SC vezetése is intenzíven kommunikált velünk a rendkívüli helyzet kapcsán. Mindez azért nem jelentett teljes leállást, hiszen online heti rendszerességgel küldtük az edzésfeladatokat a sportolóinknak, így végig folyamatos maradt a kapcsolattartás.


- Az élversenyzők lehetőségei mennyire szűkültek a karanténidőszakban?

Klement Kármen, Forgács Tamás és a kata-csapatot alkotó Mérő Bálint, Csicsay Gergely, valamint Forgács Richárd pontosan lefektetett szabályok mellett folytatni tudták az edzéseket, így nem kellett leállniuk a karantén ideje alatt sem. A fő szabály az volt, hogy minden foglalkozáson csak 1 sportoló és 1 edző vehetett részt.


- Mennyire volt nehézkes az újraindulás?

A klubvezetés folyamatosan tájékoztatott minket az aktuális lehetőségekről, emellett pedig természetesen az edzéshelyszínek rendelkezéseit is figyelembe kellett vennünk. Szerencsére fokozatosan a szakosztályunk minden tagja folytatni tudta a munkát. Szigorú protokoll mellett indultunk újra, mindenkinek nyilatkozatot kellett kitöltenie ahhoz, hogy részt vehessen az edzéseken, és testhőmérséklet-mérést is végeztünk a foglalkozások előtt.


- Hogyan néz ki a nyári programotok?

Már elindultak a nyári táboraink, amelyeket a megszokottnál kisebb létszámmal tartunk meg, de annak érdekében, hogy senki se maradjon le, a három tábor helyett idén hatot szervezünk. A nyár emellett a vizsgákról is szól, a színes öves sportolóink július 8-án tették le az övvizsgájukat. Ez az esemény egyébként komoly rangot kapott.


- Minek köszönhetően?

A vizsgára meghívtuk az edzőtermünkbe a Fudokán Karate Szövetség elnökét, Nánai Ferencet. Minden résztvevő sikeresen teljesítette a követelményeket, így megszerezhették az egyel magasabb övfokozatot. A szakosztályunk két tagja pedig feketeöves vizsgát tett, Mérő Bálint első, Klement Kármen pedig második dan-fokozatra.
 


- Ha jól tudom, a közelmúltban új szponzor is érkezett a Vasas karatéhoz.

Erre pedig nagyon büszkék vagyunk, hiszen a szakosztályunk együttműködésbe lépett a karate legnagyobb és legismertebb márkájával, az Arawazával. Az együttműködésünk többlépcsős, elsőként a Vasas Karate szakosztályának tagjai számára egyedi Arawaza-póló készült. Nagyon örülünk neki, hogy mi lehetünk az első olyan egyesület, aki számára ilyet gyártott a márka, eddig csak nemzeti jellegű pólókat készítettek. Az együttműködés keretein belül a gyerekek az övvizsgán is Arawaza-öveket kaptak, a sikeres vizsgázóknak pedig már a vizsgán fel lett kötve a megérdemelt színű öv.
 

 


- Hogyan jött létre ez a partnerség?

A felnőtt válogatott tagjait az Arawaza támogatja, így elsősorban Klement Kármenen keresztül kerültünk kapcsolatba velük, de ebben nagy szerepe volt Kármen menedzsmentjének, a Career Sport Management irodának is.


- Sajnos a vírushelyzet továbbra sem tűnik biztatónak, ha körbenézünk a világban, de ha az ideális esetet vesszük, akkor mik a fő terveitek az előttünk álló időszakra?

Az edzések a szakosztályunkban egész nyáron folytatódnak, készülünk a következő versenyidőszakra és az Európa bajnokság kvalifikációjára, mind a felnőtt, mind a korosztályos versenyzőinkkel. A kvailfikációra a jelenlegi tervek szerint a 2021-es év elején kerül majd sor.


Hirdetések