Jenkei Dániel, 2020.07.15. | Kosárlabda

A következő szezonban Milos Pavlovics irányítja majd a Vasas Akadémia csapatát vezetőedzőként.

"A Vasas Akadémia hosszútávú megállapodást kötött a 35 éves szerb szakemberrel, Milos Pavloviccsal. A tapasztalt női U20-as szerb szövetségi kapitány nagy várakozásokkal érkezik Pasarétre. Milos Pavlovics a tavalyi szezonban bemutatkozott már a női NBI/A-ban győri színekben. Fiatal, ambiciózus edző, aki a Radivoje Korac csapatával hasonló utat járt be anno, mint a Vasasé. Négyszer tudott szerb ligát nyerni, emellett Szerb Kupát és WABA ligát is nyert egyszer. A szerb válogatott edzőjeként pedig ezüstérmet szerzett a soproni rendezésű U20-as Európa-bajnokságon." - adta hírül kedden a Vasas Akadémia honlapja. 


A cikkből kiderül az is, hogy a Földi Attilát váltó szakember nyolc évvel ezelőtt már járt Pasaréten az akkori csapatával, és tetszett neki a közeg, akárcsak a Vasas Akadémia jelenlegi szakmai célkitűzései. Pavlovics olyan munkát szeretne végezni stábjával klubunknál, amely az egész sportágban nyomot hagy.


Új vezetőedzőnk honfitársa, a Vasas női kosárlabda szakmai vezetője, Krivacsevics Dragoljub így indokolta a választást:

- Több euroligás edző ajánlata mellett nekünk egy olyan edző kellett, aki a felnőtt csapattal való munka mellett az egyéni munkában is tud segíteni, amire mi a Vasasnál nagy hangsúlyt fektetünk. Úgy hisszük, Milos a mi rendszerünkben is fejlődni tud majd mint edző és folytatja a koncepciónkat, amit a következő időszakban sem fogunk megváltoztatni, sőt. Ebben az évben megpróbálunk még fiatalabb csapattal, és csak egy légióssal nekiállni a bajnokságnak. Tudjuk, hogy ez viszonylag bátor és veszélyes, de mi hiszünk a fiatal játékosainkban és edzőinkben, és még egy sikeres szezonban reménykedünk. 

 

(borítókép: gyorikosar.hu)


Hirdetések