Jenkei Dániel, 2020.06.22. | Vízilabda

Kovács Róbert, Homonnai Dániel és Plézer János irányításával elkezdte az új szezonra való felkészülést a Vasas három kiemelt utánpótláscsapata. Csapataink a nyár folyamán egy felkészülési tornán próbálhatják ki magukat, de egybehangzó a vélemény, hogy majd a szeptemberi, tétre menő bajnoki kvalifikációban kell igazán élesnek lenni.

Már április végére kialakult az utánpótlás vízilabda szakmai stáb a Vasasnál az új idényre, június közepétől pedig a három országos bajnokságra készülő csapatunk, a gyermek, a serdülő és az ifi is már kifejezetten a 2020/21-es szezon jegyében végzi a felkészülést.

Szeptemberben ugyanis nagy téttel bíró bajnoki kvalifikációs mérkőzések várnak a mieinkre mindhárom korosztályban. Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy a tavalyi évhez hasonló csoportbeosztás szerint küzdenek majd csapataink a országos bajnoki felsőházba jutásért, tehát az FTC, a Pécs és a Miskolc gárdái közül kell majd legalább kettőt megelőznünk, hogy a legjobbak között folytathassuk a bajnokságot.

Előtte azonban lesz még egy felkészülést szolgáló értékmérő, hiszen nyári kupát írt ki a szövetség, amely a gyermek korosztályban Szívós István nevét kapta, a serdülőknél Vízvári György, míg az ifiknél Lemhényi Dezső lett a névadó.

A kupák felsőházában 16 csapat, köztük a Vasas kap majd helyet. Június 30-án négyes csoportokba sorsolják majd az együtteseket, ezután három szerdai napon (július 15., 22. és 29.) zajlanak majd a küzdelmek valamennyi korosztályban, augusztus 4. és 6. között pedig a playoffra kerül sor.

Nagyszabású tornákról van szó, de az edzőkkel beszélgetve is egyértelművé vált, hogy itt még nem fogják megmutatni magukat teljes valójukban a csapatok, és ez a nyári kupa elsősorban a felkészülésről, valamint a keretszűkítésről szól, hogy aztán a kvalifikációra már minden összeálljon.

Nézzük meg a VasasTV-ben, hogy milyen várakozásokkal kezdte meg a munkát a Vasashoz visszatérő korábbi közönségkedvenc Kovács Róbert a gyerekcsapattal, Homonnai Dániel, aki a múlt szezon után ezúttal a serdülőkkel alkotna nagyot, és Plézer János, aki szerint van rá esély, hogy Pardi Bende után további tehetségek kerülhetnek fel az ificsapatból a felnőttek közé!

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!



Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések