Jenkei Dániel, 2020.06.20. | Klub

A mai tisztújító közgyűlésen a tagság további négy évre bizalmat szavazott Kulcsár Krisztiánnak a Magyar Olimpiai Bizottság élén. Klubunk elnökét, Markovits Lászlót pedig ismét beválasztották a szervezet elnökségébe.

Szombat délelőtt a Budapesti Kongresszusi Központban tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság, hiszen a jelenlegi elnök, valamint az alelnökök és elnökségi tagok a közgyűlés napjának hatályával, június 20-ával lemondtak tisztségükről, annak érdekében, hogy a tokiói olimpiai elhalasztásától függetlenül a megszokott, négyéves ciklusok szerinti rend alapján történhessen a tisztújítás.

A maratonira nyúló eseményen először az elnököt és a két alelnököt választották meg: Kulcsár Krisztián további négy évre kiérdemelte a tagság bizalmát, a nyári sportágakért felelős alelnöke Schmidt Gábor, míg a téli sportágakért felelős alelnöke Deutsch Tamás lesz a következő ciklusban.

Az elnökségi tagságra a magyar sport több prominens alakjával együtt klubunk elnöke, Markovits László is jelöltette magát, aki már két korábbi ciklusban is betöltötte ezt a pozíciót.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottságban betöltött szerepe révén garantált tagja a hazai elnökségnek Schmitt PálKamuti Jenő és Gyurta Dániel, mellettük a szombati közgyűlésen Vári AttilaMagyar ZoltánWladár SándorKovács Antal, Imre Géza, Pálinger Katalin és Markovits László került be a tizenhárom tagú elnökségbe a szavazás után.

Az újonnan megválasztott tisztségviselők megbízatása a 2024-es párizsi olimpia utánig, de legkésőbb 2024. szeptember 15-ig szól.

 

 

(borítókép: MTI)


Hirdetések