Dobos Sándor, 2020.05.13. | Kosárlabda

A fiatal szakember három év után hagyja el a szakosztályt.

A Vasas Akadémia női kosárlabdacsapatának hivatalos weboldala közölte szerda délelőtt, hogy a következő idényre már nem Földi Attila készíti fel A-csoportos együttesünket.

„Nehéz mit mondani három nagyon szép év után, amit itt töltöttem a Vasasban. Nyilván sok érzés van ilyenkor az emberben, de a legjobban mégis hálát érzek mindazért, amit itt a klubtól kaptam. Egyrészt a lehetőségért és a bizalomért, másrészt, hogy amikor nehezebb időszakaink voltak támogattak és kiálltak mellettem. Rengeteg mindent tanultam Pasaréten, amiért tényleg nagyon hálás vagyok. Ez az ország legjobb utánpótlás műhelye, ahol nagyon sok fiatal tehetség nevelődik és lesz később nagy csapatok meghatározó játékosa. Jómagam bár nem vagyok játékos és nem a Vasasban kezdtem, nyugodtan mondhatom, én is Vasas nevelés vagyok és remélem, hogy ez a klub majd egy nap akár rám is olyan büszke lehet, mint az innen származó játékosokra. Én pedig nem fogom elfelejteni, hogy mi mindent köszönhetek a Vasasnak” – nyilatkozta Földi Attila a vasasbasket.hu oldalnak.

A Vasas Akadémia szakmai igazgatója, Krivacsevics Dragoljub sajnálja, hogy távozik a fiatal szakember.

„Három évvel ezelőtt, amikor felkerestem Attilát a felnőtt csapat irányítására, Kecskeméten dolgozott utánpótlásedzőként. Mondhatjuk bátor lépés volt ez részünkről, valószínűleg kevés csapat merne ilyen döntést hozni. Én azonban fiatal kora óta ismertem őt és családját. Tudtam, hogy édesapja mellett a pályán nőtt fel, és egy ambiciózus emberről van szó, aki a kosárlabdának szenteli életét. A Vasasnak fontos a fiatal játékosok fejlődése, de ugyan úgy fontos, hogy fiatal edzőknek is lehetőséget adjunk. Nagyon örülök, hogy együtt dolgozhattunk, és megismerhettem Attila emberi és szakmai oldalát egyaránt. Sajnálom, hogy távozik tőlünk, szép és sikeres edzői karriert kívánunk neki.”

A Vasas Akadémia az élvonal legfiatalabb átlagéletkorú csapata, az utóbbi években tucatszám kerültek ki Pasarétről a tehetségek, akik közül többen már a hazai élcsapatokban szerepelnek. A járványhelyzet miatt mögöttünk hagyott bajnokságban a 10. helyen „zártak” a lányok, ahogyan tavaly is, egy évvel korábban pedig a 9. pozíció lett a Vasasé.

(Fotó: Vasas Akadémia)


Hirdetések