Jenkei Dániel, 2020.05.06. | Röplabda

A 2019/20-as szezon lezárása után már a jövőt építik a Vasas Óbudánál, az idei keretből 7 játékos távozik, a helyettük érkezők személyére pedig a következő hetekben derül fény. A járványhelyzet miatt légiósaink nagy része Budapesten ragadt, Jakub Gluszak vezetőedző viszont végül haza tudott térni Lengyelországba. Könnyen lehet az is, hogy a Folyondár utcában hamarosan újra edzhetnek a csapat tagjai. Helyzetjelentés női röplabdacsapatunkról.

Közel két hónapja, 2020. március 13-án edzettek utoljára együtt a Vasas Óbuda játékosai. Hogy mi történt ezután Bajnokok Ligája-résztvevő együttesünkkel, arról Sarlós Márton ügyvezető beszélt honlapunknak:

- Figyeltük folyamatosan a híreket, és a magyar csapatok közül elsőként függesztettük fel az edzéseinket márciusban, majd vártuk, hogyan dönt a szövetség. Miután hivatalosan is lezárták az idényt, a légiósaink engedélyt kaptak, hogy hazatérjenek, de egyelőre ez csak Trine Kjelstrup-nek sikerült. A többiek még nem tudták elhagyni az országot, hiszen gyakorlatilag nincs légiközlekedés. A vezetőedzőnk, Jakub Gluszak szintén hasonló cipőben járt, neki annyival lett végül szerencsésebb a helyzete, hogy a közelmúltban egy napra megnyitották az autófolyosót a Lengyelországba hazatérő állampolgároknak, így már ő is otthon van a családjával együtt.
 

Természetesen, ahogy minden más sportágban, az edzések azért zajlanak, még ha speciális körülmények között is.

- Mindenki otthon végzi az edzéseket, az erőnléti edzőnk egy elég komoly programot állított össze, amiből kedvükre tudnak válogatni a játékosok, emellett rendszeresen futnak és bicikliznek is. Úgy látom, senkit sem kell noszogatni, a vezetőedzőnk az elmúlt két év során olyan profi szemléletet hozott a csapathoz, ami alapján mindenki pontosan tudja, hogy elsősorban a saját érdekében nem állhat le. – tette hozzá Sarlós Márton.

 


 

A szokatlanul hosszúra nyúlt holtszezonban természetesen nagyobb figyelmet kapnak a játékosmozgások, és e tekintetben is sok a fejlemény a Vasas Óbuda háza táján. Az utóbbi hetekben a magyar fiatalok közül Mihály Dorka, Juhár Dalma, Török Kata és Ambrosio Melani is a vasasos folytatás mellett döntött. A légiósaink közül Maria Kostelanská élő szerződéssel bír, és immár az is biztos, hogy Sanja Kalicanin és Ayshan Abdulazimova is piros-kékben folytatja.

Kedd óta pedig azt is tudjuk, hogy az idei keret többi tagja távozik: Dékány Bernadett Franciaországba igazolt, de Villám Lilla, Ana Tiemi, Bleicher Réka, Gyimes Zsófia, Hajós Aliz és Trine Kjelstrup is máshol folytatja.

- Különböző okok állnak a távozásuk mögött, van, aki a tanulmányaira koncentrál, más több játéklehetőséget szeretne, de egytől egyig valamennyi játékosnak nagyon hálásak vagyunk, és ezúton is köszönöm nekik, amit a Vasas sikereiért tettek az elmúlt időszakban. Ahogy látszik, egy hétfős mag megmarad, melléjük érkezik még hét új játékos. Érdemes lesz figyelni a híreket, hiszen a következő hetekben minden új játékost bejelentünk, a tárgyalások már lezárultak. Természetesen mi is óvatosabbak vagyunk a rendkívüli helyzet miatt a költségvetést illetően, de úgy gondolom, 2020/21-ben is olyan csapatunk lesz, amely a bajnokságban és a kupában is döntőre pályázhat. – tért ki a jövőre ügyvezetőnk.


És hogy mi lesz a nemzetközi poronddal? Erre Sarlós Márton röviden és tényszerűen így reagált:

- A szövetség még nem hozott döntést arról, hogy ki indulhat a különböző nemzetközi kupákban, de a Vasas Óbuda részéről bajnoki és kupacímvédőként csak és kizárólag abban gondolkozunk, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőjében veszünk részt ősztől.


És a végére egy újabb pozitív fejlemény: könnyen lehet, hogy március után ismét együtt edzhet a csapat.

- Az új kormányrendelet lehetőséget ad erre, mi pedig szeretnénk vele élni. Zajlanak az egyeztetések a Vasas SC és a Folyondár Sportközpont vezetésével, és ha minden jól megy, akár már ezen a héten, de legkésőbb a jövő héten együtt gyakorolhatnak a csapat Budapesten lévő tagjai, természetesen a szigorú előírásokat betartva. – mondta el zárásképpen Sarlós Márton.


Hirdetések