Jenkei Dániel, 2020.04.05. | Klub

A Vasas szurkolói ultracsoportja, az Armata példamutató kezdeményezéssel próbál segíteni az egészségügyi dolgozóknak a járvány elleni küzdelemben. Sőtér Dáviddal, a csoport korábbi vezetőjével, a Vasas Szurkolói Klub egyik alapítótagjával beszélgettünk erről.

Miután lefújták a bajnokságot, elkezdtünk gondolkozni, hogy mitévők legyünk, mivel tudnánk mi segíteni ebben a helyzetben. Láttunk több külföldi és hazai akciót az interneten, és mi is elkezdtünk kórházaknál, mentősöknél körbekérdezni, hogy mire lenne szükségük. Többnyire azt mondták, hogy az ügyeletben lévő kollégák ellátásának örülnének a legjobban. Így aztán belevágtunk az akcióba, a Vasas Szurkolói Klub pedig az első pillanattól kezdve mellénk állt. Mi, armatások gyűjtöttünk saját körben, emellett pedig meghirdettük a Vasas családon belül is a kezdeményezést.” – foglalta össze Sőtér Dávid, az Armata "nyugalmazott" vezetője az akciójuk lényegét.

Időközben pedig az első adományok is célba értek:

Első körben az Országos Mentőszolgálatnak vásároltunk hét speciális lázmérőt, valamint energiaitalokat, kekszet és egyéb élelmiszereket, amivel az ügyeletben dolgozókat tudtuk segíteni. Van még forrásunk, érkeznek támogatások a Vasas család részéről, így tervezünk még további adományozásokat is. Elsősorban XIII. kerületi intézményeket szeretnénk segíteni a helyi kötődés miatt. Ennek jegyében egyébként a Honvéd és a Nyírő Kórház dolgozóinak is üzentünk molinókon. Sőt, olyan ötlet is felmerült egy itthoni kezdeményezés nyomán, hogy a Vasas SC eSport bevonásával online meccset szervezünk, amire jegyet lehet váltani, és ezt az összeget is koronavírus elleni harcra ajánlanánk fel.”
 



 

Rendszeresen találkozni az utóbbi időszakban szurkolói csoportok jótékony akcióival, erről a jelenségről is megkérdeztük Dávidot:

Úgy gondolom, a nehéz helyzetekben a kisebb, összetartó közösségek tudnak igazán hatékonyan reagálni, és az ultratársadalom erre valóban komoly hangsúlyt fektet az utóbbi időben, legyen szó árvíz elleni védekezésről, vagy éppen állatvédelemről. Az Armatával sem ez volt az első akciónk, úgy hisszük, ezzel utat tudunk mutatni, és képesek vagyunk keretet adni az ilyen kezdeményezéseknek, gyűjtéseknek.”

Végül persze arra is kíváncsiak voltunk, szurkolóként mennyire nehéz elviselni a sportélet leállását.

Természetesen nem érint jól minket, hogy nincsenek meccsek és nem tudunk szurkolni, ráadásul ezen kívül sincs most lehetősége a társaságnak összejönni, közös programot szervezni, de próbáljuk átvészelni ezt az időszakot, és amint lehet, visszatérünk a lelátókra.”

 

A gyűjtés részleteiért kattints a képre:


Hirdetések