Dobos Sándor, 2020.03.25. | Kajak-kenu

A Vasas SC kajakozója a hónap elején fejezte be cullerai edzőtáborát, most viszont – mint minden élsportoló – teljes bizonytalanságban folytatja a jobbára szárazföldi edzéseket.

Talán minden eddiginél nagyobb eltökéltséggel készült a mindennapokban maratoni világbajnokunk, Solti László, akinek síkvízen voltak, vannak komoly tervei az elkövetkezendő időszakra. Kedd délelőtt beszélgettünk vele, pár órával később érkezett a hír: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság legkésőbb 2021 nyarára elhalasztja a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat, valamint az azt követő paralimpát is.

„Az eredeti terveknek megfelelően érkeztünk haza Spanyolországból, még március 7-én, azelőtt, hogy bekövetkezett volna a nagy robbanás a járványban és az intézkedésekben – mondta kérdésünkre Solti László, aki – ahogyan arról részletesen beszámoltunk – remek körülmények között készült a válogatóversenyekre. – Aztán nem sokkal később jött a szövetség döntése, miszerint május 31-ig minden versenyt elhalasztanak idehaza, a válogatót elviekben június elején rendeznék. A kialakult helyzet miatt sajnos nem tudunk Soroksáron sem edzeni, mert ott minden klub bezárt. Jelenleg Óbudán tartunk néhány vízi edzést edzőtársammal, Radics Krisztiánnal, valamint az edzőmmel, betartva a szabályokat – figyelünk egymásra. Emellett hazahoztam több eszközt, súlyt, és itthon végzem a szárazföldi edzéseket, ezek teljes értékű edzésnek felelnek meg. Így ugyanazt a munkát tudom elvégezni, amit télen, amikor látványosan javultak az eredményeim, mutatóim. Emellett van futóedzés, amit szerencsére meg tudok oldani, hiszen egy erdős terület mellett lakunk, ami kihalt, így nem találkozom mással.”

Kérdés, mivel lehet elütni az időt az edzések mellett?

„Filmezéssel, PS-ezéssel töltöm az időt, és hát a barátnőmmel élek, így itt vagyunk egymásnak. A kutyasétáltatás is egy közös program, ezt is meg tudjuk oldani egy elhagyatott területen. Szerencsések vagyunk, hiszen kertes házban lakunk.”

Hogy mi lesz a folytatás?

„Sajnos, nem tudjuk, mikor lesz legközelebb bármilyen versenyünk. Ha az olimpiát elhalasztják, nyilván a válogatóverseny, majd a későbbi Európa-bajnokság is tolódik, szóval ilyen értelemben nagy a bizonytalanság. Nem tehetünk mást, mint reménykedni, hogy véget ér ez az időszak” – mondta Solti László, aki a K-1 1000 méterre feküdt rá nagyon az elmúlt időszakban.

A NOB tehát kedden napközben jelentette be a döntését, ami értelemszerűen a teljes magyar sportélet idei programját befolyásolja, átírja.


Hirdetések