Dobos Sándor, 2020.03.09. | Jégkorong

Véget ért a középszakasz a magyar juniorbajnokságban, a Vasas SC megnyerte az utolsó – már tét nélküli – bajnokit vasárnap, és már a szerdai negyeddöntőre készül.

Ebben az évben U21-es bajnokságot rendeztek/rendeznek a legidősebb utánpótlás korosztályban, azaz egy évvel kitolták a korhatárt (eddig U20-as volt a kiírás), és ez a gyakorlatban a csapatokat is gondolkodásra késztette – mármint a játékosok versenyeztetésében a felnőtt és utánpótlás keretek között. A Vasasnál ráadásul speciális volt a helyzet, hiszen a Schiller-Vasas felnőttcsapatában jó pár juniorkorú hokis játszott hétről hétre egyébként is. Ez az edzéseket is befolyásolta, így szinte minden héten más összeállításban állt fel U21-es csapatunk.

U21-es együttesünk a bajnokság első felét (a kvalifikáció tíz mérkőzést jelentett, mindenki játszott mindenkivel, egy alkalommal) a 2. helyen zárta, a 15 mérkőzést jelentő alapszakasz végén pedig a negyedik helyen végzett. Ebben a szakaszban a kvalifikáció során az első hat helyen végzett csapat játszott egymással, háromszor.

Ezután következett a vasárnap véget ért felsőházi középszakasz, itt oda-vissza mérkőzött meg egymással a MAC, az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, a Debrecen és a Vasas együttese, azaz az alapszakasz első négy klubja. Ezeken a találkozókon már stabilan szerepelhettek a felnőttkeretben szerepet kapó játékosaink (azért korábban is rendre játszottak a juniorbajnokságban), így Szalma Zsolt, Csiki Attila, Béres Boldizsár, Gáspár Levente, Farkas Botond, Sági Máté, Pápa Barnabás, de az utolsó három bajnokin ott volt ificsapatunkból Gál Zsombor is, akiről épp tegnap írtunk bővebben.

Nos, bár voltak kiváló periódusaink a MAC, a Debrecen és a Fehérvár ellen is, csak egyetlen bajnokit sikerült megnyerni a középszakaszban, vasárnap, Debrecenben (6-2), így maradtunk a negyedik helyen, ami azt jelentette, hogy negyeddöntős ellenfelünket nem tudtuk kiválasztani. Végül a DVTK Jegesmedvék jutott a Vasasnak, velük kezdődik szerdán a negyeddöntő, Miskolcon.

Horváth András vezetőedzőt kértük helyzetjelentésre.

„A középszakaszban a legjobb csapatok ellen játszhattunk, és ezeket a mérkőzéseket arra szerettük volna elsősorban felhasználni, hogy kicsit összehozzuk a társaságot, megtaláljuk a sorokat, illetve kialakuljon az a taktikai repertoár is, amit majd a playoffban szeretnénk játszani. Hullámzó volt a játékunk a középszakaszban, de számítottunk is erre, hiszen különböző bajnokságokból, különböző terheléssel jöttek a játékosok. Azonban fokozatosan sikerült felvenni a ritmust, több olyan mérkőzésünk is volt, amikor kifejezetten jól játszottunk, és nagyon örülök annak, hogy a végén a győzelemhez vezető utat is megtaláltuk. Ez lélektanilag nagyon fontos volt, hiszen már előtte is bennünk volt a győzelem lehetősége. Annak is örülök, hogy sok gólt szereztünk Debrecenben, két gólon tartottuk az ellenfelet. Úgy érzem, készen állunk a negyeddöntőre. Ami az ellenfelünket illeti: nagy volt az esély arra, hogy a DVTK-t vagy az Újpestet kapjuk, két hasonló játékerőt képviselő csapat, talán a miskolciak kicsit erősebbek, ezt bizonyítja az is, hogy nekünk „maradtak”. Sok jó játékosuk van, kombinatív hokit játszanak, a szó szoros értelmében játsszák a hokit. Ennek örülök egyébként, mert így egy izgalmas, végletekig kiélezett negyeddöntőre számíthatunk. Az eddigi teljesítményünk alapot jelent arra, hogy egy egészséges önbizalommal várjuk a párharcot, amelynek a végén mindenképpen az a célunk, hogy bejussunk a legjobb négy közé, ha úgy tetszik, bármi áron.”

A két csapat eddig négyszer találkozott idén, mind a négyszer fölényes Vasas-siker született, háromszor 5, egyszer 6 gólt lőttünk, Szalma Zsolt egymaga 9 alkalommal talált be a DVTK ellen.


U21-es bajnokság:

Negyeddöntő, 1. mérkőzés:
DVTK Jegesmedvék–Vasas SC – március 11., 17:40

Negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Vasas SC–DVTK Jegesmedvék – március 13., 17:40

Negyeddöntő, 3. mérkőzés (ha szükséges):
Vasas SC–DVTK Jegesmedvék – március 14., 18:40

A további párosítások:
ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia–Győri Nemak Dana ETO HC
Debreceni Hokiklub–UTE
MAC Budapest–Dunaújvárosi Acélbikák

A negyeddöntők az egyik fél második győzelméig tartanak.


A két csapat eddigi mérkőzései ebben a szezonban:

Kvalifikáció, szeptember 8.:
Vasas SC - DVTK Jegesmedvék 5-4 (1-2, 1-0, 3-2)
Gólszerzőink:
Csiki Attila 3, Farkas Botond, Szalma Zsolt

Alapszakasz, november 14.:
Vasas SC - DVTK Jegesmedvék 6-4 (2-2, 1-0, 3-2)
Gólszerzőink
: Szalma Zsolt 3, Csiki Attila 2, Pápa Barnabás

Alapszakasz, január 12.:
DVTK Jegesmedvék - Vasas SC 3-5 (1-3, 1-2, 1-0)
Gólszerzőink:
Szalma Zsolt 3, Pápa Barnabás 2

Alapszakasz, január 16.:
DVTK Jegesmedvék-Vasas SC 1-5 (0-2, 1-1, 0-2)
Gólszerzőink:
Szalma Zsolt 2, Kaposi József 2, Szukics István


Hirdetések