Dobos Sándor, 2020.03.05. | Vízilabda

Bár a felsőházba kerülés nem sikerült, még bízhat a korrekt eredmény elérésben a VasasPlaket, ha jól szerepel a szombaton kezdődő alsóház középszakaszban.

A hétvégén elkezdődik, aztán közel egy hónapig le is áll a bajnoki középszakasz a férfi vízilabda-bajnokságban, hiszen legközelebb csak április 1-jén lesz újabb forduló.

A Kaposvár elleni győzelemmel fejezte be csapatunk az alapszakaszt, azon a napon pedig eldőlt, hogy a másik csoportból a PVSK kerül még az alsóházba. Mindez azt jelenti, hogy négy vidéki klubbal kell harcolni a középszakaszban, Pécsre, Debrecenbe, Szegedre és Tatabányára is utazni kell majd.

Az első körben nem utazunk, a Komjádiban fogadjuk a Debrecent, amely – hozzánk hasonlóan – rapszodikusan szerepelt az alapszakaszban. Simán kikapott például Tatabányán, de majdnem pontot rabolt a Szolnoktól. Legveszélyesebb játékosuk Fekete Gergő, nem kérdés, hogy rá mindenképpen figyelni kell.

A középszakaszban védhet először a Vasasban Csoma Kristóf, akit a szezon közben igazoltunk, miután elhagyta a Miskolc csapatát. Nagyon várta már a visszatérést, hiszen négy hónap esett ki neki, minden bizonnyal szerepet kap majd szombaton.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Akadnak betegek és sérültek a Vasasban, de szombatra ez a helyzet javulhat.

Ami a pontokat illeti: a bajnokság középszakaszába a csapatok magukkal hozzák az alapszakaszban szerzett pontjaikat, innen jön a folytatás. A Vasas 14 pontot visz, ezzel a kezdeti tabella harmadik helyén áll majd. Még nem dőlt el, hogy a BVSC vagy a Szentes került a mi csoportunkból az alsóházba, a BVSC-nek az OSC ellen kellene földöntúli bravúrt elérnie a felsőházhoz. Ha ez nem sikerül, 18 ponttal indul az alsóházban (ha sikerül, a Szentes jön le, 19 ponttal). A másik csoport legjobbja, a PVSK 20 ponttal indít.


Az alsóházi középszakasz induló tabellája:

9. PVSK Mecsek Füszért 20 pont
10. BVSC-Zugló 18 pont vagy Metalcom-Szentes 19 pont
11. VasasPlaket 14 pont
12. AVUS 10 pont
13. Szeged 9 pont
14. Kaposvár 7 pont
15. Debrecen 6 pont
16. Tatabánya 3 pont

A VasasPlaket tervezett programja a középszakaszban:

Március 7., 18 óra: VasasPlaket–Debreceni VSE
Április 1.: PVSK Mecsek Füszért–VasasPlaket
Április 4., 18 óra: VasasPlaket–Tatabányai VSE
Április 18.: Szegedi FVCS–VasasPlaket
Április 25.: Debreceni VSE–VasasPlaket
Május 2., 18 óra: VasasPlaket–PVSK Mecsek Füszért
Május 6.: Tatabányai VSE–VasasPlaket
Május 13., 20 óra 30: VasasPlaket–Szegedi FVCS


Hirdetések