Jenkei Dániel, 2020.02.14. | Birkózás

Sastin Marianna számára hamar véget ért a római birkózó Európa-bajnokság, miután a negyeddöntőben alulmaradt, és legyőzője később nem vitte tovább a vigaszágra.

Sastin Marianna nyugodtan készülhetett az olasz fővárosban rendezett kontinensviadalra, hiszen már biztos olimpiai résztvevőnek mondhatja magát.

Csütörtökön kezdődtek Rómában a női 62 kg-os súlycsoport küzdelmei, amelyekbe vasasos világbajnokunk a negyeddöntőben kapcsolódott be.

Ellenfele az azeri Tatyjana Omelcsenko lett, aki korábban még nem tudta legyőzni Mariannt versenyen, ám sajnos ez a sorozat most megszakadt.

Versenyzőnk hamar 4-0-ás hátrányba került, és bár nagyot hajrázott, végül 5-3-mal az azerié lett a meccs, így ő jutott a legjobb négy közé. Tovább azonban ő sem menetelt, ami azért volt baj, mert így Sastin Marianna számára sem vált elérhetővé a vigaszág, és így a bronzérem lehetősége.

- Tegnap még eléggé el voltam keseredve, ma már egy kicsi jobb a kedvem. Sajnálom, hogy így alakult, mert erősnek és gyorsnak éreztem magam a verseny előtt. Bíztam benne, hogy ezúttal is le tudom győzni az azeri lányt, függetlenül attól, hogy a sokszor szabálytalanságokba hajló stílusa nem kifejezetten fekszik nekem. A tanulság az, hogy erre is fel kell készülni jobban, és bírni kell, ha az embernek törik az ujját és fogják a kezét. A másik baj pedig az volt, hogy túl nagy előnyt adtam neki az elején, négy pont hátrányból már nagyon nehéz bármit is kezdeni ezen a szinten. Most jön egy hét pihenő, aztán elindul a hosszú olimpiai felkészülés, legközelebb áprilisban lépek újra szőnyegre versenyen. – összegzett Sastin Marianna, akit már Budapesten értünk el telefonon péntek délután.


Hirdetések