2020.02.13. | Röplabda

A házigazda Nyíregyháza otthonában szerezte meg a kupagyőzelmet a Vasas Óbuda egy roppant látványos, kiélezett és magas színvonalú mérkőzésen.

K&H Magyar Kupa, döntő, Nyíregyháza:

Fatum-Nyíregyháza–Vasas Óbuda 1:3 (–25, –17, 24, –26)
Nyíregyháza, 2000 néző. Vezette:
Adler, Tillmann.

Fatum-Nyíregyháza: Limareva 18, Lohman 3, Varga E. 29, Pilar 14, Pintér 12, G. Francesco 4. Csere: Tóth F. (liberó), Szabó L., Vaszileva 1, Lászlop. Vezetőedző: Hollósy László.

Vasas: Török 20, Abdulazimova 21, Ana Tiemi 3, Kostelanská 24, Kalicanin 10, Villám 7. Csere: Juhár (liberók), Kjelstrup, Bleicher, Gyimes 1. Vezetőedző: Jakub Gluszak.


Este 11 óra körül a nyíregyházi Continental Aréna előtt beszélgető Vasas-szurkolók egymásra licitáltak, hogy kinek mennyi a pulzusa. Nos, valóban, egy óra alatt nemigen lehetett lenyugodni egy ilyen kupadöntő után…

Volt itt minden, amit a röplabdarajongók szeretnek a sportágban, de borítékoljuk, hogy még a laikusok is jól szórakoztak, pláne, ha a Vasasnak szurkoltak.

Remek hangulat fogadta a csapatokat, a döntőre megtelt a csarnok, bár a csütörtökre való időzítés miatt mindkét tábor üzent a szövetségnek a kezdéskor.

Az elején egyértelműen a nyíregyházi drukkerek lehettek boldogabbak, csapatuk már 17-10-re is vezetett, miközben a mieink kicsit megilletődöttnek tűntek. Hamarosan azonban jött az első olyan periódusunk, ami miatt az érezhettük, mégiscsak szerencsét hozhat ez a bizonyos csütörtök.

Abdulazimova igazi blokkparádét rendezett, mi meg azon kaptunk magunkat, hogy utolértük a Nyíregyházát, majd a szettet is behúztuk nagy harc árán. (25-27, 0:1). Ezt nevezik komoly lélektani előnynek…

A második játékrészben folytatódott a parádés forgatókönyv, most mi léptünk el, de meg is tartottuk az előnyt. Azeri klasszisunkhoz Török Kata és Maria Kostelanská is csatlakozott a pontgyártás terén. Különösebb megingás nélkül, az ellenfélnek mindössze 17 pontot engedélyezve léptünk rá az aranykapu küszöbére. (0:2)

Az azonban túl szép lett volna talán, ha a hazai közönség előtt játszó nyíregyiektől másfél óra alatt elraboljuk a kupát. Pedig erre is megvolt minden sansz, de végül idegőrlő videózások után 26-24-re elvesztettük a harmadik szettet. (24-26, 1:2).

A következő játszma viszont feltette a koronát az addig látottakra: ha van végletekig kiélezett szett, akkor ez az volt.

Kostelanská vezérletével (bár nem is érdemes kiemelni senkit, mert mindenki fantasztikus volt piros-kékben), hatalmas szívvel nyertük meg a finálét, és bár az utolsó pontunk után már elkezdődött az ünneplés, a challenge végét még meg kellett várni, hogy igazán robbanjon a lelátó és a pálya vasasos része…

Öt év után nyertünk ismét Magyar Kupát, óriási szívvel, elképesztő csapatmunkával, a helyszínen tomboló maroknyi Vasas-tábor pedig így aranybetűkkel jegyezheti majd a naptárba ezt a „fránya” (arany)csütörtököt…


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


A Magyar Kupa 2019/20-as kiírásának végeredménye:

1. VASAS ÓBUDA
2. Fatum-Nyíregyháza
3. UTE
4. Jászberény

A Vasas Óbuda csapatának tagjai:

Aysan Abdulazimova, Ambrosio Melani, Bleicher Réka, Dékány Bernadett, Gyimes Zsófia, Hajós Aliz, Juhár Dalma, Szanja Kalicsanin, Trine Noer Kjelstrup, Mária Kostelanská, Mihály Dorka, Ana Tiemi, Török Kata, Villám Lilla.
Edző: Jakub Gluszak


Hirdetések