2008.12.15. | Vívás
Az OB első napja után azt írtuk, hogy parádés volt rajt, a negyedik nap végén pedig úgy összegezhettünk, hogy pengeforgatóink nagyon kitettek magukért az idei bajnokság során.

Pasaréti szakosztályunk versenyzői három arany- és két bronzérmet valamint számtalan értékes helyezést gyűjtöttek be a Rozsnyai utcai sportcsarnokban.

Pénteken a női csapatversenyek során fiatal párbajtőrözőink a negyedik helyet szerezték meg, a kardozó lányok pedig a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

A szombati férfi kard egyéniben öt versenyzőnk jutott a legjobb 16 közé, úgy hogy olimpiai ezüstérmesünk Nemcsik Zsolt térdműtétje után csak a csapat küzdelmekben vállalta az indulást. Fiatal tehetségeink azonban remekül pótolták őt. Nagy Zsolt és Hollósi Bence már nem tudott a nyolcba lépni, ott volt azonban Szilágyi Áron és Nagy Pál, akik éppen egymás ellen vívtak az elődöntőbe jutásért, valamint Iliász Nikolász is.
A vasasos asszót nyerő Szilágyi az elődöntőben 15-1-re lelépte Hamar Balázst, Iliász viszont két találattal kikapott a világbajnok Lontay Balázstól. A döntőben ifjú reménységünk tartotta aznapi jó formáját és változatos csörtében megnyerte első egyéni felnőtt magyar bajnokságát.

Szilágyi Áron:
- Reméltem, hogy érmet szerzek, ebben persze benne volt az arany lehetősége is. Most nagyon boldog vagyok.
Jól ment egész nap a vívás, volt egy nagyon kemény asszóm Nagy Pali ellen, de utána simább volt. A döntőben 9-12-ről tudtam fordítani. Elég jól ismerem Lontay Balázs vívását, hogy ki tudjam használni a gyengéit.
Ez a siker nagyon jót tett az önbizalmamnak, hiszen az utóbbi időszakban voltak haloványabban sikerült versenyeim. Persze nem akarom túlértékelni, hiszen remélem ez csak az első állomás volt a jövendő sikerek felé.

Nemcsik Zsolt:
- Ha valaki, akkor Áron nagyon megérdemelte ezt a győzelmet, nagyon jól vívott az egész verseny során, a szoros állásoknál mindig megtalálta a nyerő megoldást. Ami számomra különösen fontos, hogy Gerevich Gyuri bácsi fiatal tanítványai nagyon kitettek magukért.

Illiász Nikolász:
- Kicsit túl izgultam az elődöntőt, nagyon szerettem volna finálét vívni Áronnal. A támadásaim rövidek lettek, a rutinos ellenfelem ezt jól kihasználta. De azért így is elégedett vagyok a mai teljesítményemmel.

Vasárnap két csapatot is indítottunk férfi kardban. A „kicsik” tizenhat csapat között a hetedik helyet szerezték meg. Nemcsikék magabiztosan jutottak a döntőbe, ahol a BSE sem tudta igazán megszorongatni őket. 

Képek a galériában>>>



fotó: Doba István

 


Hirdetések