Dobos Sándor, 2020.02.11. | Jégkorong

Remek csapatépítő program keretében ismerkedett a curling sportággal Jánosi Csaba és Nagy László csapata, nem akármilyen segítséggel! A Vasas család tagjainak kellemes hétfő délutánjáról remek felvételeink is vannak.

Nem először fordul elől, hogy sportágaink képviselői a Kamaraerdei Curling Klubban találkoznak, hiszen nem is olyan régen a VasasPlaket vízilabdázói jártak a Vasas családban egyre masszívabb szerepet betöltő curlingeseinknél.

Most a jégkorongozók tettek látogatást, méghozzá a bajnokságban éremért küzdő ificsapatunk. De hogy jött az ötlet? – kérdeztük a vezetőedzőt, Jánosi Csabát, aki Nagy Lászlóval irányítja U18-as csapatunkat.

„Lacival beszélgettünk arról, hogy kellene egy színes csapatépítő program, és alapvetően három célunk volt. Egyrészt szerettük volna a játékosok Vasashoz való kötődését, identitását határozottabbá tenni. Tudjuk, hogy a klubban sok szakosztály működik, szerettük volna az egymás közötti kapcsolatot is kicsit erősíteni, illetve egy olyan programot terveztünk, ahol azért mozognak is a gyerekek. S hát jég, jég, gondoltuk, a curling tökéletesen alkalmas lehet erre, és azt kell mondjam, az is volt. Nagyon élveztük, ezúton is szeretném megköszönni a curling szakosztálynak a vendéglátást, a segítséget, és hát nagyon komoly szaktudású, profi játékosok voltak mellettünk, így Blanka vagy Ildikó, ezt előtte nem is gondoltuk volna. Köszönjük nekik, nagy élmény volt a délután.”


Fotók: Vasas Attila

„Elképesztő erő volt a fiúkkal” – ezt már Dencső Blanka mondja. – Volt, aki olyan sebességgel csúszott ki a hackből, hogy azt sok A-ligás férficurlinges is megirigyelne. Nyilván a jégbiztonsággal nem volt gondja a fiúknak, de azért a söprés őket is megizzasztotta. Egyébként sokkal nagyobb bohócok voltak, mint a pólósok…” – súgta meg a kis kulisszatitkot curling szakosztályunk vezetője, aki mellett tehát Szekeres Ildikó, vb-ezüstérmes, világkupa-győztes versenyzőnk is ott volt a pályán, hogy a fiúkat beavassa a sportág rejtelmeibe.

Tizenhét játékos próbálta egyébként ki a curlinget, a két edzővel együtt ez ideális volt ahhoz, hogy négy csoportban gyakoroljanak.  

Ificsapatunk egyébként nagy menetelés előtt áll, szerdán még Debrecenben játszik egy osztrák bajnokit, aminek már nincs jelentősége, majd február 22-én jön az UTE elleni EBEL-párharc első meccse a felsőházért, 24-én kezdődik a magyar bajnoki negyeddöntő, 26-án következik az UTE elleni második EBEL-találkozó, március 1-jén pedig a Pesterzsébet elleni bajnoki – majd másnap lehet, hogy egy újabb meccs.


Hirdetések