Dobos Sándor, 2020.01.30. | Vízilabda

A VasasPlaket november 30. után játszik ismét tétmérkőzést, a BVSC ellen a tét nem kisebb, mint a felsőházba jutás reményeinek fenntartása.

Hatvanhárom nap után ugrik vízbe a VasasPlaket az OB I-ben, és igaz ez a többi csapatra is, hiszen maratoni szünet szakította félbe a bajnokságot. Elég jól sikerült ez a pauza, hiszen a férfiválogatott 21 év után szerzett Európa-bajnoki címet a Duna Arénában rendezett tornán (a női csapat bronzéremmel gazdagodott), egyúttal készülhet az olimpiára is, hiszen megszerezte a kvótát. A szakmai stáb tagja volt Mátéfalvy Csaba, a VasasPlaket másodedzője is, vele korábban beszélgettünk élményeiről.

Bóbis Máté csapata két győzelemmel, két döntetlennel és öt vereséggel csoportja hatodik helyén áll a bajnokságban, jelenleg négy ponttal lemaradva a szintén öt vereséggel álló, de mellette négyszer győzni tudó BVSC mögött. A zuglói négy sikerből egy épp a Vasas ellen született meg, pedig azon a bajnokin roppant közel volt a pontszerzés, vezettünk a harmadik negyed végéig, és a döntetlen is benne volt a pakliban. A vége egygólos BVSC-győzelem, ezért kellene most visszavágni – lehetőleg minimum kétgólos sikerrel.

Sok minden történt már a szezonban, a mieink Kaposváron és Szombathelyen is döntetlen játszottak, míg a BVSC Szentesen és Kaposváron is kikapott, de legyőztük például a harmadik helyen álló Honvédot.

Még öt kör van hátra az alapszakaszból, a VasasPlaket a BVSC elleni hazai bajnoki után a Honvéd, majd a Szentes otthonába utazik, hogy aztán a végén fogadja a Kaposvárt és a Szombathelyt.

Egyáltalán nem mindegy, hogyan indul ez a sorozat, a szombati végeredmény az egész naptári év, az egész szezon hangulatára kihatással lesz.

A Vasas a decemberi edzések, majd a karácsonyi szünet után egy hónapos edzéssorozatot teljesített, ez idő alatt járt a keret (a múlt héten) Pécsett, edzőmérkőzéseket is játszott ott és Budapesten is, legutóbb kedden, a Kazany együttesével.

Dévai Kristóf, Bencz Rolf, Trombitás Tamás és Makszim Soma személyében négyen voltak érdekeltek a Komjádi Kupában, ahol előbb sikerrel vette a csapat a selejtezőket, majd végül a Ferencvárossal szemben alulmaradt a negyeddöntőben. Ők tehát játszottak tétmeccseket, a többiek nem.

A kerethez – amint arról beszámoltunk – csatlakozott Csoma Kristóf, ő viszont a középszakaszban játszhat először az MVLSZ átigazolási szabályzata szerint.

Felvezetésképpen Sélley-Rauscher Domonkost kérdeztük.    


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A találkozó 18 órakor kezdődik szombaton, a Komjádi-uszodában.

A csoport állása:

1.  A-Híd OSC Újbuda 9   9 - - 153-73 27
2. ZF-Eger 9   7 1 1 130-81 22
3. Budapesti Honvéd 9   5 - 4 90-99 15
4. BVSC Zugló 9   4 - 5 99-107 12
5. Metalcom-Szentes 9   3 1 5 79-97 10
6. VasasPlaket 9   2 2 5 83-108 8
7. Kaposvári VK 9   2 1 6 82-121    7
8. AVUS Szombathely 9   1 1 7 90-120 4

Hirdetések