Jenkei Dániel, 2020.01.29. | Vívás

Az új Fáy utcai kézilabdacsarnok volt a fő helyszíne a hagyományos Olimpici Párbajtőr Grand Prix-nak, amellyel Kulcsár Győzőnek állítottak emléket idén is.

Közel 900 ifjú párbajtőröző népesítette be a mögöttünk hagyott hétvégén a Fáy utcai edzőcsarnokot és a Sterbinszky Amáliáról elnevezett új kézilabdacsarnokot. Ez volt a hagyományos utánpótlás Olimpici GP, amely immár második éve a Kulcsár Győző Emlékverseny nevet is viseli.

A versenynek olyannyira híre ment határainkon túl is, hogy a résztvevők közel fele külföldi volt a 2020-as évben. Érkeztek ukrán, román, bolgár, horvát, macedón, de még angol versenyzők is.

A fenti edzőcsarnokban összesen 14 pástot állítottak fel, míg a lenti nagycsarnokban 12 páston folytak a küzdelmek. A fiúknál és a lányoknál is négy-négy kategóriában lehetett nevezni: törpici, gyermek, újonc és serdülő korosztályokban.

A zsűrit a hagyományoknak megfelelően az idősebb korosztályok versenyzői adták, és ez a rendszer most is remekül működött. A körítés pedig már-már olyan volt, mint egy felnőtt versenyen, a legfontosabb asszókat például videós élő közvetítésen keresztül is lehetett követni.

A népes mezőnyben két vasasos tehetségünk tudott bejutni a legjobb nyolc közé, ami ezen a versenyen érmet jelent.  Pálinkás Réka törpici-korosztályban lett ötödik, Sági Fanni pedig a gyerekeknél ért el nyolcadik helyezést.

Vasárnap eljött a helyszínre olimpiai bajnokunk, Szász-Kovács Emese is, aki ezzel tisztelgett elhunyt mestere, Kulcsár Győző előtt. A díjakat pedig Szabó Bence, kétszeres olimpiai bajnok kardozó adta át.

A vasasos szervezőbizottság egyik motorja Lipcsák Izabella párbajtőredzőnk volt, aki így értékelt honlapunknak:

- Úgy érzem, nagyon jól sikerült a verseny, ezt megerősítették a vívásban napi szinten benne lévő edzőkollégák visszajelzései is. Most, hogy megépült az új kézilabdacsarnok, ennél ideálisabb helyszínt nem kívánhattunk volna az Olimpicinek. Kényelmesen elfértek a pástok, a nézőket remekül el tudtuk különíteni a versenyzőktől, ráadásul a két terem között is egyszerű volt az átjárás. Rengetegen dolgoztunk azért, hogy minden flottul menjen a három nap során, a szervezőtársak mellett a fiatal zsűritagok is remekül ellátták a feladatukat, és a Vasas SC munkatársaitól is minden segítséget megkaptunk a helyszínen. A kritikus nap egyértelműen a szombati volt, amikor összesen nyolc versenyszámot kellett levezényelni, de úgy érzem, végül tényleg mindenki elégedetten távozott a Fáy utcából. A két nyolcba jutott Vasas-versenyzőnkre büszkék lehetünk, de több olyan vívónk is volt, akinek csak egy hajszálon múlt a még eredményesebb szereplés.

 


Hirdetések