Jenkei Dániel, 2020.01.17. | Kézilabda

Január 12. és 16. között – immár szokás szerint – a Mátraházi Edzőtábor vendégszeretetét élvezhette női kézilabdacsapatunk, majd csütörtökön Egerben játszottunk edzőmeccset. Emellett a következő hetek programjára is fény derül összeállításunkból.

Január 2-án kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra kézilabdacsapatunk, amely jelenleg az NB I/B Nyugati-csoportjának negyedik helyén áll, mindössze két ponttal lemaradva a feljutást érő első pozíciótól.

A felkészülés során az első nagy változást a mostani hét jelentette, hiszen a csapat vasárnaptól csütörtökig Mátraházán készült.

A Penszki Gergely és stábja által összeállított programban egy átlagos napon a közös reggeli után szabadtéri futás, majd állóképesség, erő, -és gyorsaságfejlesztő gyakorlatok következtek, de belefért a bő kétórás délelőtti etapba a technikai képzés, sőt a lövőedzés is. Ebéd után pedig masszázs és regeneráció várt a játékosokra, hogy kellően felfrissüljenek a délutáni labdás edzésekre.

A csapat a tréningek mellett közösségépítő jelleggel túrát tett az ország legmagasabb pontjára, a Kékestetőre, és együtt nézték meg esténként a magyar férfiválogatott Eb-csoportmeccseit. Az elmondások szerint egyáltalán nem csendben…

Minden továbbiról Penszki Gergely vezetőedzőt kérdeztük:

- Mondanom sem kell, hogy mennyire ideális, amikor napokon át együtt tud lenni a csapat, és csak a kézilabdára kell koncentrálnunk. Szakmailag és csapatépítés szempontjából is remek volt ez a néhány nap, Mátraházán minden adott a minőségi munkához. Komoly sebességgel, figyelemmel és fegyelemmel dolgozott a csapat, és szinte minden foglalkozást rögzítettünk videón, amely később nagyon hasznos lesz az elemzések szempontjából. Érdekesség, hogy a kitűnő hegymászók, Klein Dávid és Suhajda Szilárd is Mátraházán készültek. Sokat beszélgettünk velük, és a végén megegyeztünk abban, hogy a céljaink teljesen azonosak, hiszen hozzájuk hasonlóan a Vasas kézilabdacsapata is a csúcsra tör.

Közös fotó Klein Dávid és Suhajda Szilárd hegymászókkal


Csütörtök délután Mátraházáról Egerbe utazott a Vasas SC, ahol az NBI/B keleti csoportjának listavezetője, az Eszterházy SC ellen játszottak a mieink edzőmérkőzést. A végeredmény 15-15-ös félidő után 26-24 lett az egrieknek.

- Ezen a meccsen mindenki egyforma játéklehetőséghez jutott, ami a közel azonos egyéni terhelés miatt volt fontos. Mivel a felkészülésben még nem tartunk ott, hogy taktikailag is érettebb játékot mutassunk, elsősorban a megfelelő akaratot és kitartást vártam el a lányoktól. Teljesen visszatérve az alapokhoz, különösebb megkötések nélkül kezdtünk el játszani támadásban és védekezésben egyaránt, illetve azokat a páros és hármaskapcsolatokat gyakoroltuk, amelyekre a taktikánkat építjük majd. – mondott el néhány kulisszatitkot Penszki Gergely.

Csapatunk Budapesten folytatja a felkészülést, a következő hetekben három Ligakupa mérkőzésen is pályára lépünk, január 24-én pedig Hajdúnánásra utazunk, ahol csarnokavató barátságos mérkőzést játszunk a helyi csapattal pénteken 16 órától.

Január 25-én és 26-án ugyanitt, tehát Hajdúnánáson felkészülési torna következik, szombaton csoportmeccsekkel a Balmazújváros és az Orosháza ellen, vasárnap pedig egy helyosztót játszunk.


Hirdetések