Dobos Sándor, 2020.01.15. | Jégkorong

A Vasas SC jégkorongozója a Kék csapat tagjaként lett harmadik a lausanne-i játékokon, ahol most debütált nemzetközi szinten a 3x3-as jégkorong.

Nyolc csapatot alakítottak ki a 88 mezőnyjátékosból a lausanne-i szervezők a 3x3-as jégkorongtornán, a 11 fős csapatokban két kapus is szerepelt még. Ahogyan arról írtunk, nemzetközi vonalon most mutatkozott be igazán a hokinak ez a műfaja, és Magyarországról a lányoknál öten, köztük Metzler Regina jutott ki a III. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokra.

Hazai kvalifikációs (ügyességi) versenyen kellett kiharcolni a részvételt, ez pedig sikerült Reginának, aki aztán a Kék csapatba került, ahol a többi közt török, japán, ausztrál és orosz csapattársa is volt (alább az összeállítás).

A szabályok alapján egy mérkőzés 3×16 percig tartott, minden csere egyperces volt. A kapusokat 8 percenként cserélni kellett, a harmadok között pedig 3 perc szünetet tartottak. Az ütközést nem engedték, kisbüntetés járt érte, míg döntetlen esetén rögtön büntetők következnek.


Fotók: Szalmás Péter/MOB

Ami a meccseket illeti, szépen menetelt a Kék csapat, amely négy győzelem után először a Sárgáktól kapott ki, és végül az elődöntőben is utóbbi csapat bizonyult jobban, hogy aztán a szerdai bronzmérkőzésen sikerüljön legyőzni a Barnákat, így pedig a csapat megszerezte a harmadik helyet.

A magyar küldöttségből Hegedüs Levente arany-, Márton Luca ezüst, míg Ivády Milán szintén bronzérmes lett.

Metzler Regina tehát rövid időn belül két világversenyen is dobogóra állhatott, hiszen a múlt héten az U18-as divízió 1/A-s vb, Füssenben lett harmadik a magyar válogatottal (csapattársa volt a szintén vasasos Strobl Lara).


A Kék csapat tagjai:

Sidre Ozer (török), Valerie Christmann (svájci), Anna Kot (lengyel), Maria Runevska (bolgár), Mirre Foy (brit), Zuzana Dobiasova (szlovák), Yana Krasheninia (orosz) Mya Stober (német), METZLER REGINA, Karolina Hengelmuller (osztrák), Nikki Sharp (ausztrál), Yuna Kusama (japán), Aya Petersen (dán)


A Kék csapat csoportmérkőzései:

Szürkék-Kékek 7-9
Kékek-Narancssárgák 7-4
Kékek-Feketék 8-4 (Metzler Regina 1 gólt szerzett)
Zöldek-Kékek 3-5
Kékek-Sárgák 5-8
Barnák-Kékek 4-5
Kékek-Pirosak 4-5

Az elődöntőben:
Kékek-Sárgák 5-7

A bronzmérkőzésen:
Kékek-Barnák 6-4


Hirdetések