Jenkei Dániel, 2020.01.07. | Vívás

Halla Péter párbajtőröző tanítványa a női junior mezőnyben lett harmadik az udinei vk-viadalon.

A vasasos párbajtőr-utánpótlás kapcsán az utóbbi időszakban elsősorban a fiúk eredményeiről tudtunk beszámolni, legalábbis, ami a nemzetközi színteret illeti.

Most azonban Kardos Edina révén egy remek junior világkupa-bronzzal a lányrészleg is hallatott magáról.

Halla Péter tanítványa szépen fejlődik, pár hete már a felnőtt ob-n is megmutatta oroszlánkörmeit, az udinei verseny pedig további előrelépést hozott, hiszen ő végzett a magyar csapatból a legelőkelőbb helyen.

Összesen 161 főt számlált mezőny, így aztán a selejtezőből sem volt egyszerű a főtáblára kerülni. Kardos Edina megugrotta ezt a feladatot, majd egy svájci és olasz ellenfelet is lehengerlő magabiztossággal búcsúztatott, hogy végül honfitársa, Gnám Tamara legyőzésével jusson be a nyolc közé.

A negyeddöntő hozta a legkiélezettebb csatát Edina számára, de 14-14-nél ő vitte be a döntő találatot észt riválisának. A négy között az olasz Caforio jelentette a végállomást, de ez egy igazán szép végállomás volt, hiszen bronzérem járt érte.

Összességében azonban szó sincs végállomásról, igazán jó lenne, ha Szász-Kovács Emese mellett/után más is tartósan szállítaná a sikereket a női párbajtőrmezőnyben a Vasasnak.
 

- Az utóbbi időben nagyon pozitív jeleket tapasztaltam Edinánál, így ha mértéktartóan is, de bíztam a jó szereplésben. Sok minden rendeződött a körülményei kapcsán, ezért egyre magabiztosabbá vált, a felnőtt országos bajnokságon is bejutott a nyolc közé. Most Udinében pedig tényleg nagyon jól vívott, hitt abban, amit tud, és ha a végére nem fárad el fejben, szerintem még csillogóbb is lehetett volna az az érem. Azért dolgozunk az edzőkollégákkal közösen Edinával, hogy ez a sorozat folytatódhasson. - összegzett Halla Péter, versenyzőnk edzője.

 

A Vasasból Wetzker Laura az 54. helyen végzett Udinében, a fiúknál Hamilton-Meike Jonatán pedig a 10. lett, szintén legjobb magyarként.

 

 

(fotó: hunfencing)


Hirdetések