Jenkei Dániel, 2019.12.22. | Vívás

Szilágyi Áron nagyot fordított a végén, így országos bajnoki címhez segítette a Vasas kardcsapatát, de büszkék lehetünk ezüstérmes férfi párbajtőrözőinkre is.

Szatmári András távollétében is az MTK tűnt a legnagyobb riválisnak férfi kardban a vasárnapi országos bajnoki csapatversenyek során. Aztán végül a kék-fehérek a döntőbe sem jutottak, helyettük a legjobbját szintén nélkülöző UTE várt a fináléban a Szilágyi Áron-Nagy Pál-Galgóczy Tamás-Rabb Krisztián vasasos négyesre.

A mieink elég zaklatott asszót vívtak, az UTE pedig kihozta a maximumot a döntőből, így aztán a végén Szilágyi Áron 40-36-os hátrányban volt kénytelen kardot fogni. Természetesen egy kétszeres olimpiai bajnok számára még innen is reális a fordítás, de azért mindenkinek tátva maradt a szája, amikor Áron fújt egy nagyot, majd bevitt zsinórban 9 tust. Ezzel ő maga duplázott, a Vasas férfi kardcsapata pedig visszaült a bajnoki trónra.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

A férfi párbajtőr csapatversenyt túlzás nélkül a Honvéd és a Vasas uralta, hiszen Honvéd I-Vasas II és Vasas I-Honvéd II elődöntőket rendeztek. Az papírforma volt, hogy a klasszisokból álló "egyes Honvéd" legyőzi a fiataljainkat, a mi legjobbjaink (Bakos Bálint, Bányai Zsombor, Koch Máté és Nagy Dávid) dolga viszont a vártnál jobban meggyűlt a "kettes Honvéddal", az utolsó asszóban azonban Nagy Dávid szállította a győzelmet és a döntőbe jutást.

A nap zárásáként rendezett finálé óriási feszültséget hozott, a két egyéni világbajnokkal (Siklósi Gergely és Rédli András) felálló Honvédot megfogni óriási bravúr lett volna Halla Péter tanítványainak. Egy idő után hátrányba is kerültünk, és bár Nagy Dávid majdnem csodát tett, a hajrá ismét az ellenfélről szólt, így a mieinknek az ezüstérem jutott. Ami azért szépen csillog...

A Vasas II. (Bányai Botond, Buta Levente, Fenyvesi Csaba, Hamilton-Meike Jonathan) a negyedik helyen végzett.
 


Női kardcsapatunknak is jutott egy érem, méghozzá egy bronz, hogy teljes legyen a sorminta. A Báthory Kata, Katona Renáta, Kelecsényi Mirabella, Soós Dorottya összeállítású vasasos négyes a két nagyágyú, a Honvéd és a BVSC mögé fért oda a dobogóra.

Női párbajtőrben pedig egy negyedik hely jutott a Vasas I számára (Balogh Bella, Csonka Valéria, Kardos Edina, Szenti Bukócki Bianka), míg a Vasas II. (Csoknyai Lilla, Fekete Bosziljka Tóthmátyás Zsófia, Wetzker Laura) a hatodik helyen zárt.
     


Hirdetések