Dobos Sándor, 2019.12.20. | Curling

A Vasas SC sportolói képviselték a magyar színeket a finnországi világbajnokságon, ahol ismét a negyedik helyet szerezte meg a csapat.

Kimondott vagy ki nem mondott titkos cél volt az első három hely megszerzése Lohjában, hiszen ez feljutást eredményezett volna az A-csoportba. A Joó Linda, Dobor Dia Regina, Bartalus Anna, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina összeállítású magyar csapat (edzők  Nagy Gyöngyi, Jakab Zoltán) – mindannyian a Vasas sportolói – nagyszerűen meneteltek a csoportmérkőzések során, hiszen lényegében magabiztosan múlták felül a japánokat, a kazahokat, az angolokat, a lengyeleket és a finneket is.

Így a negyeddöntőben esélyesként várhatták a csehek elleni találkozót, ahol pontszegény végeredmény született, de ez nekünk kedvezett, 4-3, ide, a lányok így két esélyt kaptak a feljutásra.

Az elődöntőben roppant közel volt a sikerhez csapatunk, hiszen 5-3-as előnnyel kezdhette az utolsó endet. Ott végül egyenlítettek a lettek és az extra end végén ők örülhettek. Maradt azonban még egy esély, a dánok elleni bronzmérkőzés, de ott sem sikerült kivívni a győzelmet, így maradt az egyébként kalapemelést jelentő negyedik hely, ismét.

„Sajnos, a zárónapon kétszer is kikaptunk, így végül a negyedik hely lett a miénk, de ez is büszkeség, szép teljesítmény. A lettek ellen nagyon szoros meccset játszottunk, csak az utolsó pillanatban, utolsó kővel dőlt el a meccs. Nagyon közel voltunk a feljutáshoz, csalódottak voltak a lányok a meccs végén. Mivel a bronzmeccsig alig három óránk maradt, így nehéz feladat volt újra mentálisan felpörögni. A dánok nagy ellenfeleink, legutóbb mi ütöttük el őket a négy közé jutástól. Ez a csapat egyébként a felnőtt A-ligás csapatuk is egyben, így komoly erőt képviselnek a junior mezőnyben is. Fiatal csapat vagyunk, biztató a jövő számunkra, folytatnunk kell azt a munkát, amit idén elkezdtünk, szokni kell a terhelést és minél több nemzetközi versenyen el kell indulni, ez a fejlődésünk kulcsa” – fogalmazott a vb zárónapja után a szövetség weboldalának a csapat edzője, Nagy Gyöngyi.

A vb-t egyébként a japánok nyerték.


Női B-ligás junior világbajnokság, Lohja:

A csoportmérkőzéseken:

Magyarország–Japán 7-5
Magyarország–Kazahsztán 7-4
Magyarország–Anglia 8-4
Magyarország–Lengyelország 11-5
Magyarország–Finnország 12-1

A negyeddöntőben:
Magyarország–Csehország 4-3

Az elődöntőben:
Magyarország–Lettország 5-6

A bronzmérkőzésen:
Magyarország–Dánia 2-8


Hirdetések