Jenkei Dániel, 2019.12.10. | Úszás

Remekül sikerült a 17 éves Szabó-Feltóthy Eszter első felnőtt világversenye, a glasgow-i rövidpályás Eb. Vele közösen értékeltük a szereplést, és szóba került a szerdán startoló rövidpályás országos bajnokság is.

Három egyéni csúccsal zárta a rövidpályás Eb-t Glasgow-ban a vasasos Szabó-Feltóthy Eszter, ami igazán remek bemutatkozás a felnőttek világában.

„Nagyon tetszett a hangulat, sok mindenben más volt, mint amit az ifjúsági eseményeken megszoktam. Itt már mindenki nagyon profi, de azért látszott a hangulaton, hogy nem ez a szezon legfontosabb versenye, valahogy mindenki lazábbnak tűnt. Ezt főleg a 400 vegyes előtt éreztem, ami azért elég kemény szám, de Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsa végig viccelődtek előtte. Ez valahogy engem is felszabadultabbá tett, ráadásul Katinkától kaptam pár biztató szót is.”

És most nézzük a négy számot Eszter kommentárjaival.

400 vegyes, 4:39.27 (14. hely): Kiutazás előtt is mondtam, hogy elsősorban nem erre a számra készültem. Fájós úszás volt, de közben azért lendületesen haladtam. Örültem az egyéni csúcsnak, pláne reggeli úszásként.

100 vegyes, 1:03.81 (41. hely): Ez egy igazi sprintszám, igazából az volt a lényeg, hogy ezen a napon is ússzak valamit, ennek megfelelően nem is végeztem az élmezőnyben.

200 hát, 2:07.14 (9. hely): Ez is egyéni csúcs lett, ismét reggeli úszással. Sikerült két szép egyenletes száz métert úsznom. Az lett volna a hab a tortán, ha döntőzöm, ez egy helyezésen múlt, de szerintem jól hangzik, hogy ott táncoltam a döntő küszöbén az első felnőtt világversenyemen.

200 vegyes, 2:12.80 (18. hely): Közel három másodperccel jobbat úsztam az egyéni legjobbamnál, aminek nagyon örültem. Ráadásul Hosszú Katinka is csak három másodperccel előzött meg.

 

Jön a rövidpályás ob!
Versenyzőnk egy percig sem pihen, hiszen kedd este már elindult a Vasas küldöttsége Kaposvárra, ahol kezdődik rövidpályás országos bajnokság, amelyet Eszter bizakodva vár: - Úgy érzem, a glasgow-i Eb sokat adott mentálisan, mondhatom azt is, hogy lendületből megyek az ob-ra. Nem lesz könnyű, hiszen a 400 vegyes és a 200 hát egy napon szerepel a programban, de szeretnék éremmel hazajönni Kaposvárról.
A vasasos ob-indulók: Galamb Szimonetta, Horváth Lili, Labán Eszter, Molnár Nóra, Okos Glória, Szabó-Feltóthy Eszter, Szabó-Feltóthy Laura, Gulyás Marcell, Kutasi Máté, Nagy Csongor, Okos Ákos, Sós Dániel     

Hirdetések