Jenkei Dániel, 2019.12.07. | eSport

Újonc létére kiválóan kezdte a bajnokságot a Vasas SC eSport a HPCL-Liga másodosztályában: nyolc forduló után vezetjük a bajnokságot.

Ahogy beszámoltunk róla, a 11 a 11 elleni FIFA HPCL Liga másodosztályába nyert besorolást a Vasas eSport együttese.

Az azóta eltelt vasárnapokon pedig kiderült, egyáltalán nem érdemtelenül, hiszen a mieink remek eredményekkel kezdték a szezont, olyannyira, hogy a DVTK elleni presztízsrangadó kettős győzelme utána a tabellára élére ugrottak.

Na de kezdjük az elején: a mieink az ugyancsak a feljutó RMS Galaxy elleni kettős győzelemmel (1-0, 3-1) kezdték a bajnokságot.

Ezt követően a Spartan United ellen játszottunk fordulatos duplameccset: a 3-2-es Vasas-siker után a visszavágón 2-1-re alulmaradtunk. Ez mindmáig az egyetlen vereségünk…

Jött a november 24-i játéknap, amely igencsak sűrűre sikeredett.

A Vasas SC eSport előbb a Magyar Kupában jutott tovább a LigaClub ellen egy magabiztos 2-0-al, majd jött rögtön az 5. és 6. bajnoki forduló. A mieink itt sem hibáztak, ezúttal az egriek eSport csapata volt az áldozat, 1-0-ra, majd 4-0-ra nyertünk ellenük.

December első napján pedig következhetett az igazi presztízscsata a bajnokságban a diósgyőri DVTK eSport ellen.

Horváth büntetőből lőtt góljával döntöttük el az első meccset (1-0), a másodikon pedig igazi gólfesztivált rendezve 7-2-re vertük a DVTK-t.

A mérleg így több mint impozáns: a Vasas SC eSport 7 győzelemmel és 1 vereséggel a tabellára élére ugrott a nyolcadik kör után.

Erdős Levente csapatmenedzser így értékelt honlapunknak:

- Nagyon büszke vagyok a csapatra az eddigi teljesítménye miatt. Nem mindig játszottunk jól, de a küzdeni akarásnak és a jó csapategységnek köszönhetően a nehezebb pillanatokból is győztesen jöttünk ki. Persze nem bízzuk el magunkat, a java még hátravan, kemény meccsek várnak még ránk. Próbálunk nem azzal foglalkozni, hogy vezetjük a tabellát, és mindig csak a következő fordulóra koncentrálunk. Ezúton is szeretném megköszönni a Vasas családnak a rengeteg biztatást, amit kapunk a meccsek alatt, nagyon örülünk, hogy egyre többen felfigyelnek ránk, és elfogadnak minket a szurkolók. Igyekszünk nekik meghálálni bizalmat!

A Vasas SC eSport csapata vasárnap este ismét két fronton szerepel: a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutásért a harmadosztályú dynamo drfiters lesz az ellenfél, míg a bajnokságban az EXPC United csapatával találkozunk majd.
 


Hirdetések