Dobos Sándor, 2019.12.07. | Jégkorong

A Vasas SC jégkorongozója kivívta a részvételi jogot az ifjúsági olimpiára, ahol a 3x3-as jégkorong nemzetközi debütálását várhatjuk kíváncsian. Előtte még világbajnokságot rendeznek az U18-as leány válogatott számára, erre is készül Metzler Regina.

Kilenc magyar jégkorongozó vehet részt a január 9. és 22. között Svájcban, a lausanne-i Vaudoise Arénában megrendezendő Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokon. A lányoknál Gengeliczky Dorottya, Véghelyi Dóra, Márton Luca és a Vasas SC játékosa, Metzler Regina lesz ott mezőnyjátékosként, míg Szabó Fruzsina kapusként kapott lehetőséget.

A játékokon a jégkorong sportágban 3x3-as tornát rendeznek, ez a szakág itt mutatkozik be, eddig nagy világversenyen még nem „próbálták ki”. Érdekesség, hogy az egyes országokból kvalifikált versenyzőkből vegyes csapatokat sorsolnak majd ki, ezekben szerepelnek majd Regináék, akik egy hazai selejtezőn vívták ki a részvételi jogot (kivéve a kapusokat, akiket a szövetségi kapitányok neveztek meg).

Mielőtt a játék lényegét megvilágítanánk, Metzler Reginát egy rövid bemutatkozásra kértük:

„A jégkorongot 2010-ben kezdtem a Sportországban, Szajbert Krisztiánnál, négy év után igazoltam át a Vasasba. A mini, előkészítő korosztályban Hoffmann Attila és Jókai Gábor voltak az edzőim, majd kölyökben az első évben Jánosi Csaba és Nagy László, majd a második évben Nagy László és Fekecs Norbert. A serdülőben ismét Hoffmann Attilával dolgozom, valamint Perczel Gáborral. Jelenleg az U16-os, A csoportban szereplő fiúcsapatban kapok lehetőséget, ahol általában hátvéd vagyok, de más poszton is játszom, ha kell. Az erősségem talán az, hogy jól látok a pályán, ami valószínű annak köszönhető, hogy több poszton is játszom.”


Metzler Regina

Ami a 3x3-as jégkorongot illeti: Lausanne-ban nyolcvannyolc lány kaphat lehetőséget, ők az időeredményeik alapján jutottak ki. Regina elmondja a részleteket:

„Minden országból maximum négy plusz egy lány kvalifikálhatta magát a játékokra. Az első helyezett automatikusan kijutott, a másik három lány időeredményeit összehasonlították a többi versenyzőjével, és így jöttek ki a helyezések. Szerencsére a magyar lányok nagyon jók, így mind a négyen ott lehetünk az olimpián, valamint a szövetség által nevezett kapus is. A hazai kvalifikációt a Tüskecsarnokban tartották, egy megadott pályát kellett időre teljesíteni, ahol a gyorsaságot és a lövéspontosságot nézték. Külön nem tudtam készülni a pályára, így a kvalifikáción szembesültem a feladattal és ott rögtönöztem. A kinti játék nagyon érdekes és izgalmas lesz, mert az edzésnapokon fogják összeállítani a csapatokat, összesen nyolc csapat lesz, azaz 8-szor 11 játékos és 2 kapus. Egyelőre annyit tudunk, hogy egy csapatban biztosan nem lesz két magyar játékos. Természetesen az a célom, hogy kihozzam magamból a maximumot. Nagyon várom már a játékokat.”

Metzler Regina elmondta, amíg engedik, szeretne a fiúk között játszani, hiszen így lehet igazán fejlődni, a nem is olyan távoli célok között pedig természetesen a felnőttválogatott tagság szerepel. A válogatottság már összejött, hiszen az U18-as nemzeti csapat tagja a Vasas hokisa (ahogyan Stróbl Lara is!), és már a napokban bizonyíthat, hiszen utazik a válogatottal a miskolci Olimpiai Reménységek Tornájára (ezt december 11. és 14. között rendezik), ez a nemzetközi torna felkészülés a január 3. és 9. között rendezendő U18-as világbajnokságra. A németországi Füssenben rendezendő vb-n a házigazda mellett Dánia, Japán, Franciaország és Olaszország lesz a magyar válogatott ellenfele.


Hirdetések