Jenkei Dániel, 2019.12.02. | Úszás

Elutazott a magyar csapat a glasgow-i rövid pályás Európa-bajnokságra, a fedélzeten a Vasas úszójával, Szabó-Feltóthy Eszterrel.

December 4-én, tehát e hét szerdán veszi kezdetét a glasgow-i Tollcross-uszodában a rövid pályás Európa-bajnokság. A helyszín ismerős lehet, hiszen tavaly itt került sor a „rendes”, nagymedencés kontinensviadalra is.

A magyar csapat 23 fővel utazott Skóciába, a nyolc hölgyversenyző között pedig ott lesz a Vasas SC 17 éves kiválósága, Szabó-Feltóthy Eszter is, aki idén nyáron a budapesti junior vb-n két negyedik hellyel tette le a névjegyét. A mostani kontinensviadalon pedig ő lesz az egyik legfiatalabb a magyar csapatban.

Dr. Egressy János tanítványa ezúttal 200 háton, illetve 100, 200 és 400 vegyesen ugrik medencébe. Minden továbbiról ő maga mesélt honlapunknak a kiutazás előtt:

- Ez lesz életem első felnőtt világversenye, így már a részvételnek önmagában is nagyon örülök. A vasasos csapattal Hódmezővásárhelyen végeztük az utolsó simításokat, a felkészülés hajrájában már jól éreztem magamat a vízben. Hozzáteszem, az Eb után lesz még egy nagyon fontos rövid pályás országos bajnokság, utána pedig a cikluszáró viadal, a Győr Open, így nem csak Glasgow-ra időzítettük a formát. A válogatott kerettagságot a 400 vegyesen elért időmmel érdemeltem ki, de talán 200 háton a legjobbak a kilátásaim. Valószínűleg még nem rólam fog szólni az Eb, reálisan nézve egy kört mehetek, ha minden jól alakul. A fordulóimon van mit javítani, de úsztam már korosztályos csúcsot 25 méteres medencében, így nem mondom, hogy nem fekszik nekem a rövid pályás versenyzés. Kíváncsi leszek a helyszínre, korábban még sosem voltam az Egyesült Királyságban.


Hirdetések