Dobos Sándor, 2019.11.24. | Karate

Mérő Bálint, Forgács Tamás, valamint Bán Dominik és Csicsay Gergely is ott lesz a 2020 februárjában Budapesten rendezendő Európa-bajnokságon.

Lezárultak a korosztályos Európa-bajnokság kvalifikációs versenyei, és örömteli hírekről számolhatott be Egri Tamás, szakosztályunk igazgatója.

„A Vasast két egyéni versenyző képviseli majd az Európa-bajnokságon: Mérő Bálint junior korosztályban formagyakorlatban, míg Forgács Tamás ugyancsak katában, az U21-esek között. A junior formagyakorlat csapatversenyében mindhárom tag klubunk versenyzője, Bálint mellett Bán Dominik és Csicsay Gergely alkotja a csapatot. Lipcsey Dorottyának volt még esélye kadet -54 kg-ban, de ő – bár nagyon jól küzdött a szétmérkőzésen – végül alulmaradt, és nem jutott ki az Eb-re, de így is értékes pontokat szerzett a kvalifikáció során” – tudtuk meg.

Az utolsó kvalifikációs verseny egyébként a múlt hétvégén Szlovéniában, Ljubljanában zajlott, Egri Tamás és Kelemen Bendegúz kísérte el a versenyzőinket. A gyerek korosztály képviselői itthon versenyeztek Kisszékelyi Zsolt és Stanczel Nico vezetésével, a Vasas az összesített csapatversenyben a 3. helyen zárt.


Csicsay Gergely a formagyakorlat csapatversenyében lesz ott az Eb-n

Szakosztályunk versenyzői közül – gyermek és magasabb korosztályokból is – a mostani hétvégén többen is Csehországban, České Budějovicében edzőtáboroztak, méghozzá cseh, lengyel és osztrák karatékák társaságában, Kisszékelyi Zsolt és Kelemen Bendegúz irányítása mellett.

Egri Tamás klubunk kiemelt versenyzőjét, Klement Kárment kíséri el vasárnap Madridba, ahol olimpiai kvalifikációs világkupát rendeznek, de előtte edzőtáborra is lesz lehetőség a spanyol fővárosban.

Budapest egyébként jövő februárban először rendez korosztályos Európa-bajnokságot, amely hivatalosan a 47. Junior és Kadet, valamint a 12. U21-es Eb lesz.

A tornát a BOK-csarnokban bonyolítják le.


Forgács Tamás U21-ben egyéniben jutott ki az Eb-re


Bán Dominik is a  formagyakorlat csapat tagja lesz az Európa-bajnokságon

Nyitóképünkön Mérő Bálint.


Hirdetések