Jenkei Dániel, 2019.11.23. | Kézilabda

Csapatunk végig jól és fegyelmezetten kézilabdázott, így aztán nem férhetett kétség a Gárdony-Pázmánd legyőzéséhez. Már harmadikak vagyunk a tabellán.

NBI/B Nyugati-csoport, 9. forduló

Gárdony-Pázmánd NKK - Vasas 20-33 (12-18)

Vasas SC: Binó - Szatmári 6, Szilovics 5, Birtalan-Gidai 4, Cifra 1, Takács 6(4), Hansághy 2. Cs.: Kastl (kapus), Hadnagy 3, Imrei 2 , Soltész 2, Török 2, Gaylhoffer, Ács. Vezetőedző: Penszki Gergely

Hétméteresek: 6/4 ill. 6/4 kiállítások: 8 perc ill. 18 perc


A sorozatos győzelmekre nem lehetett panaszunk az elmúlt hetekben, de vágytunk már egy olyan meccsre az NB I/B-ben, amelyet végig kontrollálva tudunk megnyerni.

Nos, a gárdonyi Bóné Kálmán utcai általános iskola sportcsarnokában ez is megadatott, a mieink már a szünetben 18-12-re vezettek, Birtalan-Gidai Eszter, Szilovics Fanni, valamint Török Rebeka vitték a prímet támadásban, Cifra Anita, Hadnagy Fanni és Ács Bianka pedig a védekezésünket stabilizálta.

És végre jött a kapuban is egy extra, ami sokáig kitartott: Binó Boglárka számtalan nagy védéssel vétette észre magát.

A második félidőben sem kellett izgulni, mindössze nyolcszor találtak a gárdonyiak a kapunkba, Kastl Anna is jól állta a sarat a vonal előtt, elöl pedig meg sem álltunk harmincháromig. 

Külön öröm volt, hogy egy újabb fiatal játékosunk, ezúttal Soltész Bernadett debütált remek játékkal és gólokkal.

A végére igazi fiesztahangulatot teremtettek szurkolóink, ilyen játékkal pedig még sok örömünk lehet a szezon során.

Csendben tesszük hozzá, azt sem bánjuk, hogy a Kozármisleny megverte az eddig hibátlan Budaörsöt, ezzel szorosabbá vált az élmezőny, mi pedig már a harmadik helyen állunk a tabellán.

Penszki Gergely vezetőedző így értékelt honlapunknak a meccs után:

- Egy rövid hullámvölgyet leszámítva végig magabiztosan játszottunk és uraltuk a mérkőzést. A határozott kapusteljesítmény és a kőkemény védekezés volt a siker alapja, annak pedig külön örülök, hogy minden védekezési variációban és felállásban erős tudott maradni a csapat. Támadásban is minden beszálló hozzá tudott tenni, itt Soltész Bernadett remek debütálását emelném ki. Mást viszont nem szeretnék név szerint emíteni, mert az egész csapat megérdemli a dicséretet. Jó volt hallani a Vasas-szurkolókat, hangosabbak voltak, mint bármikor. Erre a mai meccsre lehet alapozni, szeretném, ha minél többször össze tudnánk így állni a jövőben.


Hirdetések