Dobos Sándor, 2019.11.22. | Jégkorong

A sok hiányzóval kiálló Schiller-Vasas nem tudta megnehezíteni a Hokiklub Budapest dolgát.

Erste Liga, 22. forduló:

Hokiklub Budapest–Schiller-Vasas HC 7-2 (4-0, 1-0, 2-2)
Tüskecsarnok, vezette:
Halassy, Babic, Horváth M., Kedves A.

Hokiklub: Kiss B.
Lakatos 1 (1), Szécsi P. – Berry-LaMontagna 1 (1), Hovinen (1) – Bugár, Reiter – Bán, Izsák 1
Pihlqvist, Satek 1 (2), Szűcs (1) – Koski (1), Petres 1 (1), Szappanos – Albert (1), Lőczi, Németh Á. (1) – Kedves R. 1, Manninen, Pápa M.
Edző: Jens Brandström

Vasas: Szeles (Sági Máté)
Bukor, Kováts – Farkas B., Hetényi P. – Surányi, Tornyai – Inglis
Márton, Schmál 1, Szlama (1) – Czakó, Csiki (1), Pápa B. 1 – Béres, Páterka (1), Szalma – Gáspár
Edző: Ladányi Balázs


A Tóth Balázs, Belényesi Gábor, Fliszár Zalán, Bödök Bence, Rafaj Attila sérültkontingenshez a legutóbbi, Csíkszereda elleni meccsen csatlakozott Székely-Mádai Gergő, ők nem lehettek ott a Hokiklub Budapest elleni bajnokin, ahogyan Turbucz Martin sem, ő eltiltás miatt.

Mindössze három egész védő- és csatársorral tudtunk tehát kiállni a héten újabb légióst szerződtető Hokiklub ellen, ezek nem voltak jó előjelek. (Érdekességként jegyezhettük fel, hogy Pápa Márton és Pápa Barnabás egymás ellen játszott ezen az Erste Liga-bajnokin.)

Mindezek ellenére egy kicsit intenzívebben is beleállhattunk volna a meccsbe, ehelyett enervált volt a kezdés, és mire feleszméltünk, a 3. perc végére már 2-0-ra vezetett a rivális. Ezt követően sem találtuk a tempót, a hazaiak ezt kihasználták, és már az első negyedben – számukra – megnyugtató előnyt szereztek (4-0). A negyedik gól a 14. percben született, ezután Ladányi Balázs Sági Mátét küldte be Szeles Martin helyére.

A második harmadban folytatódott a pechsorozat, nagyon szerencsétlenül ütközött Kováts Máté, akinek a bokája sérült meg, sajnos, nem nézett ki jól az a boka, félő, hogy a vasárnapi, Gyergyó elleni bajnokin őt is nélkülözni kell.


Fotók: Szabó Péter

0-5 után következett a harmadik harmad, s aztán már az első percben egy kiállítás (Czakó Barnát küldték ki), amit azonnal kihasznált a „KMH”, 6-0-ra alakítva az állást, a hazaiak közelítettek a rekordgyőzelmük felé.   

A vége előtt tíz perccel Schmál Kristóf szépített, de újra betaláltak a hazaiak, majd Pápa Barnabás válaszolt ismét, 7-2-re megnyerték ezt a bajnokit.

Folytatás vasárnap, a Gyergyói HK ellen, a Vasas Jégcentrumban.

Jens Brandström, a Hokiklub vezetőedzője: – A nagy győzelem ellenére nem játszottunk hibátlanul, ugyanakkor a hét lőtt góllal elégedett lehetek. Lassú mérkőzés volt, mindkét csapat sokkal jobb játékra képes, nekünk elsősorban a támadások felépítésében kell fejlődnünk.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas vezetőedzője: – Rosszul álltunk bele a mérkőzésbe, a sérülések ellenére motiváltabban kellett volna jégkorongoznunk. A Hokiklub előrébb tart, de ennél kisebb a különbség a két csapat között.


Hirdetések