Dobos Sándor, 2019.11.21. | Klub

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség immár hagyományosan adta át elismeréseit az év legjobb egyetemista és főiskolás sportolóinak.

A Testnevelési Egyetem Athén termében gyűltek össze azok az egyetemista és főiskolás sportolók, akik 2019-ben a legszebb eredményeket érték el a felnőtt világ- és Európa-bajnokságokon, a nyári Universiadén, illetve az egyetemistáknak és főiskolásoknak rendezett nemzetközi eseményeken.

Persze, nem mindenki lehetett ott, akadtak olyanok, akik éppen versenyen voltak, vagy arra igyekeztek, vagy éppen az egyetemi, főiskolai padsorokban ültek. Például így tett Bencz Rolf és Sélley-Rauscher Domonkos is, a nyári nápolyi Universiadén a vízilabda-válogatottal bronzérmet szerző két játékosunk zh-t írt csütörtök délután, előbbi a Budapesti Gazdasági Egyetemen, utóbbi a Corvinuson.

De nem lehetett ott a díjátadón Illés Fanni (ELTE), a londoni paraúszó világbajnokságon 100 méteres mellúszásban aranyérmet szerző úszónk sem.


Egri Tamás szakosztály-igazgató, Klement Kármen, valamint dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség elnöke

Nem maradt viszont a Vasas SC teljesen semleges az ünnepségen, hiszen személyesen vette át elismerését Klement Kármen, karate szakosztályunk igen ígéretes versenyzője, aki a zágrábi egyetemi Európa-bajnokságon -50 kg-ban szerzett bronzérmet.

Kármen elmondta, mindig jó szívvel gondol vissza az Európa-bajnokságra, szép emlék számára a verseny. Eltökélt az új versenyszezonban is, hiszen mint elárulta, az összes olimpiai kvalifikációs viadalon ott lesz, így a legközelebbi madridi tornán is, ahová majd vasárnap utaznak edzőjével, Egri Tamással.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Az Év egyetemi sportolói a Vasas SC színeiben:

Klement Kármen (Testnevelési Egyetem)
Illés Fanni (Eötvös Lóránd Tudományegyetem)
Bencz Rolf (Budapesti Gazdasági Egyetem)
Sélley-Rauscher Domonkos (Budapesti Corvinus Egyetem)


Illés Fanni, a londoni paraúszó vb aranyérmese (Fotó: MTI)


Az Universiadén bronzérmes férfivízilabda-válogatott - Sélley-Rauscher Domonkos a felső sorban balról a harmadik,
Bencz Rolf az alsó sorban jobbról a második (Fotó: MEFS)


Hirdetések