Jenkei Dániel, 2019.11.12. | Röplabda

U13-asaink öt csapattal képviselték egyesületünket az immár három évtizede megrendezett Markovics kupán Szegeden.

Alapkategóriában három, míg kiemeltben két csapattal vettünk részt a megmérettetésen, amely a röplabda-utánpótlás egyik fontos seregszemléje.

Alapkategóriában a Vasas SC 1. szépen menetelt egészen a bronzéremig, a következő játékosokkal: Ábel Cinti, Sára Hanga, Skuléti Lotti, Solti Fanni, Vértes Luca (különdíjas)

 A Vasas 2. a későbbi bajnokkal került össze a legjobb 12-be jutásért, itt nem sikerült a továbblépni, de így 17. helyen végeztek a 45 csapatból. (Bástyai Csenge, Nagy Piroska, Kovács Johanna, Pocsai Nóri, Szovics Niki)

A Vasas 3. meccsről meccsre fejlődött, egyre szebb és összeszedettebb játékot produkált, és a középmezőnyben a 27. helyen végezett (Hámori Zara, Mezei Évi, Orbán Ilka, Rácz Dorka, Szemler Krina, Teleki Anna).

 Ezeknek a csapatoknak az edzői Kovács Tibor és Koltai Csanád.

 

Kiemelt kategóriában két csapattal indultunk, és itt csupán két szett volt egy mérkőzésen, és minden nyert szettért egy pont járt. A torna előtt csak az MTK csapatáról volt információnk, akikkel már találkoztunk egy OMB fordulón, a BRSE, a Szeged, és a KESI csapatait még nem ismertük.

Szombat reggeltől szépen folyamatosan felépített formával egyre jobbak lettünk. Nyitásfogadásunk ismét szépen működött, és egyre bátrabban támadtunk.A második meccsek közepétől szépen elindultak az ütéseink, helyezett nyitások, ejtések, szép mezőnymunkánk, a feladások pedig egyre pontosabban lettek.

A Vasas 1 csapata 9 nyert szettel a második helyen végzett (Alföldi Flóra, Kasza Luca, Kormos Karina, Pap Lili, Teveli Zsolna és Timkó Hanna (különdíjas)

A Vasas 2  csapata 10 nyert szettel az őszi kiírás bajnoka lett (Bánki Bodza (különdíjas), Fetter Zenina, Lajtai Alma, Klein Maja, Mihálszki Vilma, Szurdi Zsanna.)

Az edzőknek, Deák Ferencnek és Koltai Csanádnak is jár az elismerés.


Hirdetések