Dobos Sándor, 2019.11.12. | Judo

Szépen szerepeltek a Budai Judo Akadémia növendékei az elmúlt napok kiemelt versenyein.

Győrben rendezték meg a serdülő B országos bajnokságot, Bere Tamás szakosztály-igazgató foglalta össze az eredményeket.

„Büszkén számolhatok be róla, hogy Gécs Kristóf országos bajnok lett, méghozzá magabiztos versenyzéssel. Földharcban és állásharcban is kiválóan teljesített és sikeres akciókat hajtott végre, Kristóf mind a négy mérkőzését ipponnal nyerte. Kiss Szabolcs harmadik lett, az idősebbek között is kiválóan teljesített, csak az elődöntőben tudta ellenfele legyőzni és ott is csak hosszabításban. Mérlege négy nyertes és egy vesztes mérkőzés. Mogyorósi Máté 7. helyezés ért el, két nyert és két vesztes mérkőzéssel.”

A képen balról Makhult Mihály, Kiss Szabolcs, Korányi Botond, Gécs Kristóf és Korányi Miklós

A hétvégén rendezte meg az Akadémia Kupát a Budai Judo Akadémia, összesen 70-en neveztek a versenyre. Szikszai Nikolett edző, technikai vezető elmondta, a legkisebbek között 25 óvodás mérette meg magát, akik rendkívüli jókedvvel és versenyszerű küzdelmekkel indították meg a versenynapot. Ezután a kisiskolások küzdelmei következtek, ahol már éles, judo szabályrendszerű mérkőzéseket rendeztek, majd a nap végén a diák korosztály küzdelmeit követhették az érdeklődők, itt már tapasztalt versenyzők is küzdöttek.

„Jó hangulatú, színvonalas versenyt tudhatunk magunk mögött, reményeink szerint ebből egy hagyományos versenysorozat alakul ki az évek során. Gratulálunk minden résztvevőnek” – fogalmazott Szikszai Nikolett.

A Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságán a hétvégén aranyéremmel gazdagodott szakosztályunk, hiszen Beringer Fatime, a Pécsi Tudományegyetem hallgatójaként megnyerte a 48 kg-osok küzdelmeit, igen magabiztos versenyzéssel.


Serdülő B Országos Bajnokság, Győr:

1. Gécs Kristóf (-60 kg)
3. Kiss Szabolcs (-50 kg)
3. Korányi Botond (-100 kg)
7. Mogyorósi Máté (-50 kg)

Akadémia Kupa, Budai Judo Akadémia:

-31 kg:
1. Damm Olivér
2. Korányi Hunor
3. Nagy Ferenc

-42 kg, kezdő:
1. Szakál Levente
2. Gőgös Bence
3. Muzsai Farkas

-42 kg, haladó:
1. Kapitány Bence
2. Zsiboráts Lili

50 kg-ban:
1. Kolumbán Anna
2. Bajkó Hunor
3. Finta Bálint, Loloma Kováts Botond


Remekül sikerült az Akadémia Kupa a Budai Judo Akadémián


Hirdetések