Jenkei Dániel, 2019.11.09. | Kézilabda

Dunaújvárosban is az elmúlt hetekben már szinte szokásossá váló forgatókönyv szerint nyert Penszki Gergely csapata.

NBI/B Nyugat 7. forduló

Dunaújvárosi KKA U19 - Vasas 25-27 (17-13)

Vasas SC: Binó - Tóth M. 4, Szilovics 2, Hadnagy, Cifra, Takács 6(3), Hansághy.

Csere.: Antóni, Kastl (kapusok), Imrei 5, Kiss 3, Birtalan-Gidai 2(1), Bréda L. 2, Szatmári 2, Gaylhoffer 1, Ács.

Vezetőedző: Penszki Gergely

Hétméteresek: 6/2 ill. 4/4
Kiállítások: 12 perc ill. 4 perc


Nincs új a nap alatt: a szokatlan időpontban, szombat délben rendezett dunaújvárosi meccsünket is a hajrában döntöttük el.

A DKKA fiataljai okoztak már meglepetéseket ebben a szezonban, így aztán nem ígérkezett könnyűnek ez a forduló sem. Így is lett, olyannyira, hogy a félidőre ismét tetemes hátrányba kerültünk, a fordulás után közvetlenül már öt is volt közte.

Amekkora kritika ez a csapatnak, legalább akkora dicséret, hogy megint sikerült visszakapaszkodni, Takács Fruzsina ebben ismét vezér volt, és Antóni Viktória is elkezdte érezni a lövéseket, több szép védése is akadt a második félidőben.

Mellettük még feltétlenül szót kell ejteni a 17 esztendős Bréda Lucáról, aki bajnokin most debütált csapatunkban, és a hajrában szerzett két gólja, valamint az általa kiharcolt büntetők és kiállítások nagyban hozzájárultak a győzelmünkhöz.

Merthogy ismét nyertünk, az utolsó percekben Antóni, majd Kastl Anna is hetest védett, Takács Fruzsina keze pedig ismét nem remegett meg, így aztán 27-25-el miénk lett a meccs. Ezzel pedig továbbra is tapadunk az élbolyra.

Vezetőedzőnk, Penszki Gergely így értékelt:

Nagyon jó tempóban kezdődött a mérkőzés, részünkről húsz percen át jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel, a félidő végére azonban picit szétesett a játékunk. A fordulás után aztán újra összeálltunk hátul, erről árulkodik az is, hogy mindössze nyolc gólt kaptunk a második harminc percben. Cifra Anita vezér volt a védelemben, Antóni Viki fontosakat védett, Bréda Luca beállása és Takács Fruzsina biztos keze pedig a támadásainkba hozott hatalmas lendületet. Nagyon jól játszó Dunaújvárost sikerült legyőznünk, talán ellenünk nyújtották a legjobb játékot eddig az idei bajnokságban. Ismét sokat jelentett az is, hogy maroknyi táborunk végig buzdított minket.


Hirdetések