Jenkei Dániel, 2019.11.07. | eSport

Vasárnap este startol az új szezon a HPCL Liga másodosztályában, csapatunk a harmadosztály helyett itt kezdi meg szereplését.

Néhány hete írtunk a Vasas SC eSport csapatának aktuális helyzetéről, akkor Erdős Levente csapatmenedzser sokat sejtetően így fogalmazott a jövővel kapcsolatban: „Azt már most bátran kijelenthetem, hogy a Vasas SC eSport csapata a következő szezonban is el fog indulni a bajnokságban. Azt, hogy melyik osztályban, egyelőre nem lehet tudni.

Nos, ezen a héten felszállt a fehér füst a virtuális térben, a Hungarian Pro Clubs League átszervezése után kiderült, hogy a harmadosztályban megszerzett tavalyi ötödik helynek köszönhetően egy osztállyal feljebb léphet csapatunk.

A bajnokság pedig már el is kezdődik vasárnap 20 órától, amikor a Vasas SC eSport az RMS Galaxyval játszik duplameccset. Érdekesség, hogy tavaly a harmadosztályban szintén ezzel a párosítással vette kezdetét a szezon.

A nagy változások miatt nehéz megjósolni, hogy milyen lesz ez a másodosztály, de az biztosnak látszik, hogy sokkal élesebb meccseink lesznek, kifejezetten erős ellenfelek ellen. Említhetném a TFSE, vagy a Pécs csapatát, de Vasas-Diósgyőr derbire is sor kerül majd az idény során. Én azzal lennék elégedett, ha stabil középcsapattá tudnánk válni az első szezonunkban. Ennek érdekében mindent megteszünk, emeljük az edzéseink számát, heti négyszer gyakorolunk, és úgy érzem, rendkívül minőségi keretet sikerült összehoznunk, főleg támadóposztokon lehetünk kifejezetten erősek.
- mondta el Erdős Levente honlapunknak.

A múltkori cikkben említett érkezők mellett az a Horváth Attila csatlakozott a Vasas SC eSporthoz, aki az első osztály ezüstérmesétől érkezik, és támadó középpályásként szerepel. Az utolsó pillanatban leigazolt támadó, Boncsér Balázs pedig az Újpestből jött hozzánk. Ő többszörös válogatott támadó, és már a Bajnokok Ligájában is játszott.

A keret 17 fős, a mieink pedig a bajnokság mellett a Magyar Kupában is indulnak. Utóbbi sorozatba erőnyerőként a második fordulóban kapcsolódunk be, egy szegedi illetőségű csapat, a Ligaklub eSport ellen.

A Vasas SC eSport valamennyi mérkőzése élőben követhető lesz a youtubeon keresztül.


Hirdetések